Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Στείλτε μας όπλα για να σταθεροποιήσουμε την πρώτη γραμμή του μετώπου

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Στείλτε μας όπλα για να σταθεροποιήσουμε την πρώτη γραμμή του μετώπου
Προειδοποίησε ότι η πρόοδος στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα φτάσει η στρατιωτική βοήθεια στην πρώτη γραμμή
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δήλωσε στις 21 Απριλίου ότι η ταχεία παράδοση στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή και να πάρουν την πρωτοβουλία.
Ο Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ δίνει στην Ουκρανία μια ευκαιρία, αλλά προειδοποίησε ότι η πρόοδος στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα φτάσει η στρατιωτική βοήθεια στην πρώτη γραμμή.
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση στρατιωτικής βοήθειας έχουν ήδη συμβάλει σε απώλειες ουκρανικού υλικού και προσωπικού σε «πολλές κατευθύνσεις».
Ο Zelensky δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός αναμένει ιδιαίτερα τις παραδόσεις αεράμυνας και οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, δεδομένου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επί του παρόντος δεν διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας για να αποτρέψουν τις ουκρανικές απώλειες στην πρώτη γραμμή.
Το ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να υποστούν πρόσθετες οπισθοδρομήσεις τις επόμενες εβδομάδες, περιμένοντας τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να σταθεροποιήσει το μέτωπο, αλλά πιθανότατα θα είναι σε θέση να αμβλύνουν την τρέχουσα ρωσική επίθεση με την προϋπόθεση ότι η συνέχιση της αμερικανικής βοήθειας θα φτάσει αμέσως.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις και τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα μέσα τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις τρομερές ελλείψεις σε όπλα των Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης