Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άλλα επίπεδα οι βιολογικοί πόλεμοι - Πειράματα στην Κίνα, που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να σβήσουν τα ίχνη των ιών

Σε άλλα επίπεδα οι βιολογικοί πόλεμοι - Πειράματα στην Κίνα, που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να σβήσουν τα ίχνη των ιών
Λεπτομέρειες των πειραμάτων έδειξαν ότι η αλλαγή των ιών θα μπορούσε να γίνει και «δεν θα άφηνε ίχνη σκόπιμης ανθρώπινης χειραγώγησης», σύμφωνα με διαρροή email από στελέχη του FBI στις 23 Απριλίου 2020
Πειράματα στην Κίνα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν τους κορωνοϊούς και να μην αφήσουν κανένα ίχνος, σύμφωνα με νέα email που αποκαλύφθηκαν.
Λεπτομέρειες των πειραμάτων έδειξαν ότι η αλλαγή των ιών θα μπορούσε να γίνει και «δεν θα άφηνε ίχνη σκόπιμης ανθρώπινης χειραγώγησης», σύμφωνα με διαρροή email από στελέχη του FBI στις 23 Απριλίου 2020.
Οι λεπτομέρειες περιγράφονται σε μια ιστοσελίδα για επιχορήγηση που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον οργανισμό με επικεφαλής τον Δρ. Anthony Fauci μέχρι τα τέλη του 2022.
Η κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει 4,3 εκατομμύρια δολάρια για την επιχορήγηση.
Μέρος των κεφαλαίων στάλθηκε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ένα εργαστήριο που βρίσκεται στην ίδια κινεζική πόλη στην οποία εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα COVID-19 το 2019.
Ένας αξιωματούχος του FBI προώθησε το email σε άλλο αξιωματούχο του FBI περίπου μία ώρα μετά την παραλαβή του.
«Γεια, θα είσαι αύριο στο γραφείο; Μόλις πήραμε ξανά συνέντευξη από το άτομο μας από το […] και μας έδωσε κάποιες ανησυχητικές νέες πληροφορίες», έγραψε ο αξιωματούχος. «Πάρε με ένα τηλέφωνο αν μπορείς».
Οι ταυτότητες της πηγής και των στελεχών του FBI υπήρξαν στα μηνύματα, τα οποία ελήφθησαν από το μη κερδοσκοπικό Judicial Watch μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act.

Τι έδειξαν τα emails

«Αυτά τα έγγραφα έδειξαν ότι το FBI κατάλαβε γρήγορα ότι η υπηρεσία του Fauci χρηματοδότησε την έρευνα κέρδους λειτουργίας που θα μπορούσε να συγκαλύψει τον κορωνοϊό που προέκυψε ως «φυσικό»», δήλωσε ο πρόεδρος του Judicial Watch, Tom Fitton.
«Αυτά τα νέα έγγραφα καταδεικνύουν περαιτέρω την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη ποινική έρευνα για το σκάνδαλο κέρδους της λειτουργίας του Fauci».
Ο Robert Garry, ο οποίος έχει διδακτορικό στη μικροβιολογία και σπούδασε επίσης ιολογία, είπε σε προσωπικά μηνύματα ότι ο γενετικός χειρισμός δεν αφήνει υπογραφές.
Θα μπορούσε κανείς να «συνθέσει κομμάτια των γονιδίων ... με τέλεια παροχή και στη συνέχεια να τα προσθέσει ξανά χωρίς ίχνος», έγραψε στις αρχές του 2020 ενώ ανέλυε το COVID-19.
Ο Garry και άλλοι έγραψαν αργότερα σε ένα έγγραφο που ονομάζεται Proximal Origin ότι τα διαθέσιμα στοιχεία έδειξαν ότι το COVID-19 «δεν είναι ένα εργαστηριακό κατασκεύασμα ή ένας σκόπιμα χειραγωγημένος ιός».
Δύο από τους συγγραφείς υπερασπίστηκαν την αλλαγή κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο.
Τα αρχεία που είχε αποκτήσει προηγουμένως η Judicial Watch έδειξαν ότι το FBI άνοιξε μια έρευνα για την έρευνα στη Γουχάν, η οποία έγινε στο πλαίσιο μιας επιχορήγησης που ονομάζεται «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης κορωνοϊού νυχτερίδων».
Δεν είναι σαφές ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έκανε το FBI, αλλά το γραφείο έκτοτε διαπίστωσε ότι ο COVID-19, ένας κορωνοϊός, πιθανότατα προήλθε από το εργαστήριο της Γουχάν.
«Μιλάτε για πιθανή διαρροή από εργαστήριο ελεγχόμενο από την κινεζική κυβέρνηση που σκότωσε εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Christopher Wray το 2023.
Η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ στο σύνολό της είναι διχασμένη ως προς το θέμα, με τουλάχιστον μια άλλη υπηρεσία να αξιολογεί επίσης μια εργαστηριακή προέλευση ως πιθανή, ενώ άλλες είναι αναποφάσιστες ή κλίνουν προς τη θεωρία της φυσικής προέλευσης.

Το «επίσημο» αφήγημα

Ο COVID-19 πιστεύεται ότι προήλθε από νυχτερίδες.
Η επιχορήγηση έδωσε χρήματα σε επιστήμονες για να συγκεντρώσουν κορωνοϊούς νυχτερίδων και να πειραματιστούν πάνω τους σε εργαστήρια στη Γουχάν και αλλού.
Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό μπλοκάρει τις έρευνες για την προέλευση του COVID-19 και αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες από το εργαστήριο.
Οι ομοιότητες μεταξύ του COVID-19 και ενός ιού στον οποίο προτάθηκαν πειράματα σε μια ξεχωριστή εφαρμογή χρηματοδότησης EcoHealth είναι μεταξύ των στοιχείων που υποδεικνύουν τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, λένε οι ειδικοί.
Άλλοι λένε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων κρουσμάτων σε μια αγορά στη Wuhan, υποδηλώνουν φυσική προέλευση.
Τα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της επιχορήγησης των ΗΠΑ οδήγησαν σε έναν κορωνοϊό νυχτερίδας που έκανε τα ποντίκια πιο άρρωστα από εκείνα που είχαν μολυνθεί με την αρχική έκδοση, αποκάλυψαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης