Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Φιλοουκρανός συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στο Tambov

Ρωσία: Φιλοουκρανός συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στο Tambov
Σχεδίαζε να προκαλέσει σαμποτάζ σε μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και να πυρπολήσει ένα από τα διοικητικά κτίρια του Tambov
Ένας κάτοικος του Tambov της Ρωσίας σχεδίαζε να προκαλέσει σαμποτάζ σε μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και να πυρπολήσει ένα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια του της περιοχής.
Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη αμέσως από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, την FSB, και ετέθη σε κράτηση.
«Η Ρωσική Διεύθυνση FSB για την Περιφέρεια Tambov κατέστειλε τις παράνομες δραστηριότητες ενός ντόπιου, γεννημένου το 1995, ο οποίος σχεδίαζε να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια και δολιοφθορά στην περιοχή», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου στο επίσημο ανακοινωθέν της.
Διαπιστώθηκε ότι ο δράστης συνήψε αλληλογραφία με εκπρόσωπο μιας φιλοουκρανικής τρομοκρατικής οργάνωσης που απαγορεύεται στη Ρωσία.
Στον δράστη ανατέθηκε να διαπράξει πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας.
Για να το κάνει αυτό, αγόρασε διάφορα εξαρτήματα και ετοίμασε ένα εμπρηστικό μείγμα από αυτά, με το οποίο σχεδίαζε να ανατινάξει μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής και να βάλει φωτιά σε ένα από τα διοικητικά κτίρια του Tambov.

tambov.JPG
H περιφέρεια του Tambov της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Μετά από αυτό, ο ύποπτος σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα.
Ωστόσο, ο δράστης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αποστολή του, καθώς συνελήφθη από αξιωματικούς της FSB.
Αυτή τη στιγμή οι ρωσικές αρχές διενεργούν ανακριτικές ενέργειες για τη συγκέντρωση στοιχείων και τον εντοπισμό άλλων επεισοδίων παράνομων ενεργειών του υπόπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης