Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη επιστροφή των traders στα μέταλλα - Η «στροφή» μετά τα κέρδη - ρεκόρ

Η μεγάλη επιστροφή των traders στα μέταλλα - Η «στροφή» μετά τα κέρδη - ρεκόρ
Η στροφή έρχεται καθώς οι προβλέψεις γίνονται bullish για τον χαλκό, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα
Το μέταλλο επέστρεψε.
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας ενέργειας παγκοσμίως επιστρέφουν στον τομέα των μετάλλων, χρόνια μετά την εγκατάλειψή τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Vitol Group, η Gunvor Group και η Mercuria Energy Group είναι μεταξύ των traders που δημιουργούν τις ομάδες τους στον τομέα των μετάλλων, καθώς επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα κεφάλαια που προέκυψαν από τα κέρδη ρεκόρ.
Η στροφή έρχεται καθώς οι προβλέψεις γίνονται bullish  για τον χαλκό, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, όπου αρχίζουν να εκδηλώνονται οι από καιρό αναμενόμενες ελλείψεις στην παραγωγή. Πολλοί οίκοι εμπορευμάτων βλέπουν επίσης ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της χρήσης των μετάλλων και των αγορών ενέργειας - ένας άλλος τομέας ανάπτυξης για τους traders.

Δύσκολος τομέας

Οι ενεργειακοί κολοσσοί εισέρχονται σε έναν τομέα που έχει αποδειχθεί δύσκολος στο παρελθόν και στον οποίο κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό δύο παίκτες: Glencore και Trafigura Group.
Η άφιξή τους θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για τους μικρότερης κλίμακας εμπόρους μετάλλων, οι οποίοι αγωνίστηκαν να βγάλουν κέρδη τα τελευταία χρόνια, καθώς η άνοδος των τιμών της ενέργειας και οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού περιόρισαν τη ζήτηση από τους κατασκευαστές.
«Για τους εμπόρους πετρελαίου, υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία ενεργειακής μετάβασης, αλλά έχουν επίσης τα μετρητά για να πάρουν σημαντικές θέσεις», δήλωσε ο Kristofer Tremaine, διευθύνων σύμβουλος της Kimura Capital, δανειστή του τομέα των εμπορευμάτων.
«Πολλοί έμποροι μετάλλων θα πρέπει να ανησυχούν - πρόκειται να χάσουν μεγάλο μερίδιο αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης