Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Δύση βλέπει την Ευρώπη ως θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων με αντίπαλο τη Ρωσία

Lukashenko: Η Δύση βλέπει την Ευρώπη ως θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων με αντίπαλο τη Ρωσία
«Ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων στην Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής αυξάνεται κάθε χρόνο», τόνισε ο Lukashenko στο Κογκρέσο της Λευκορωσίας
Η Δύση βλέπει την Ευρώπη ως ένα πιθανό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων, με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως εχθρούς, δήλωσε την Πέμπτη (25/4/2024) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων στην Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής αυξάνεται κάθε χρόνο», τόνισε ο Lukashenko στο Κογκρέσο της Λευκορωσίας.
«Ταυτόχρονα, στις περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις συμμετέχουν και στρατιωτικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των HΠΑ και άλλων δυτικών χωρών», συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.
Τριάντα δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις ασκήσεις.
«Οι στόχοι των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων και η φύση των ασκήσεων, που έχουν προγραμματιστεί έως τα τέλη Μαΐου, δείχνουν ότι η Δύση θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης ως δυνητικό πεδίο εχθροπραξιών.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αναγνωριστεί ως εχθροί», πρόσθεσε.
Ο Lukashenko είπε επίσης ότι η Λευκορωσία δεν έχει σχέδια να καταφύγει σε επιστράτευση παρά την πρόσφατα αυξανόμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους των δυτικών γειτόνων.
«Πρέπει να ζούμε ειρηνικά, δεν θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον κανενός και είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουμε», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης