Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Στη λίστα των κυρώσεων εντάσσεται ο ... υπουργός Άμυνας του Ιράν

Καναδάς: Στη λίστα των κυρώσεων εντάσσεται ο ... υπουργός Άμυνας του Ιράν
Eισήχθησαν νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του γεγονότος ότι «οι ενέργειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στοχεύουν στην παραβίαση της ειρήνης και της ασφάλειας»
Οι καναδικές αρχές έχουν προσθέσει τον Ιρανό υπουργό Άμυνας Mohammad Reza Ashtiani στη λίστα με πρόσωπα και οντότητες, που αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο της καναδικής κυβέρνησης.
Όπως σημειώνει το αρμόδιο υπουργείο, κυρώσεις επιβλήθηκαν και κατά του διοικητή του κεντρικού αρχηγείου των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Khatam al-Anbiya, Gholam Ali Rashid.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εισήχθησαν νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του γεγονότος ότι «οι ενέργειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στοχεύουν στην παραβίαση της ειρήνης και της ασφάλειας».
Αυτές οι ενέργειες «έχουν ήδη οδηγήσει ή μπορεί να οδηγήσουν σε μια σοβαρή διεθνή κρίση», αναφέρει το κείμενο.
Εκτός από δύο Ιρανούς υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ηγέτες, ο κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει επίσης το Γενικό Επιτελείο των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το αρχηγείο της Khatam al-Anbiya, σημειώνει η έκθεση.
Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε επίσης διευρύνει τον κατάλογο κυρώσεων κατά της ισλαμικής δημοκρατίας επιβάλοντας περιοριστικά μέτρα σε δύο, ακόμη, άτομα και τέσσερις εταιρείες που σχετίζονται με την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων.
Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόσθεσε τρεις Ιρανούς πολίτες και δύο εταιρείες της Τεχεράνης στον κατάλογο των κυρώσεων που συνδέεται με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης