Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις δεικτοβαρείς Google και Microsoft - Στο +1% ο S&P 500, o Nasdaq +2,03%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις δεικτοβαρείς Google και Microsoft - Στο +1% ο S&P 500, o Nasdaq +2,03%
«Η Fed ανησυχεί περισσότερο για τον πληθωρισμό, παρά για την επιβράδυνση της ανάπτυξης» δήλωσε ο Bill Adams
Άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 26 Απριλίου, λαμβάνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο και ιδιαίτερα από τις δεικτοβαρείς Microsoft και Google.
Σε αυτό το πλαίσιο ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,40% στις 38.239 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,02% στις 5.099 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +2,03% στις 15.927 μον.
φσδα_2.JPG
Στο ταμπλό, η Alphabet, μητρική της Google, σημείωσε αύξηση 15,95%, λόγω των καλύτερων των αναμενομένων εσόδων και κερδών, με την κεφαλαιοποίησή ενδοσυνεδριακά να αγγίζει για πρώτη φορά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να δώσει για πρώτη φορά στην Ιστορία μέρισμα, ενώ ανακοίνωσε κολοσσιαίο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 70 δισεκ. δολ.
Από την άλλη, η Microsoft ενέγραψε κέρδη +1,82%, χάρη στο ισχυρό τρίμηνο που κατέγραψε από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο 2024.

Στις αγορές εμπορευμάτων, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,4% στα 89,38 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,2% στα 83,77 δολάρια.
Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,4% στα 2.351 δολ./oz.
Επιπλέον, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,67% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 5%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0708 δολ.

Πέρα από τα παραπάνω, οι αμερικανικές μετοχές φαίνεται να μην επηρεάζονται από τη δημοσίευση του αγαπημένου δείκτη της Fed για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, που σημείωσε άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στο 2,8% για τον Μάρτιο του 2024.
«Η Fed ανησυχεί περισσότερο για τον πληθωρισμό, παρά για την επιβράδυνση της ανάπτυξης» δήλωσε ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος στην Comerica Bank.
«Είναι δε πιθανό να επιβραδύνει τον ρυθμό των απορροών του ισολογισμού της σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να αρχίσει η μείωση των επιτοκίων».
Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες της Wall Street οδεύουν προς μια κερδοφόρα εβδομάδα. Ειδικότερα, ο S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 1,6% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, με στόχο να σπάσει ένα σερί απωλειών τριών εβδομάδων. Ο Nasdaq έχει κερδίσει πάνω από 2%, οδεύοντας προς την πρώτη θετική εβδομάδα μετά από πέντε εβδομάδες πτώσης.
Ο Dow από τη μεριά του σημειώνει μια πιο μέτρια άνοδο κατά 0,3% αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης