Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Το Ιράν πρέπει να επερωτήσει τη δυνατότητα των οπλικών του συστημάτων μετά την επίθεση στο Ισραήλ

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Το Ιράν πρέπει να επερωτήσει τη δυνατότητα των οπλικών του συστημάτων μετά την επίθεση στο Ισραήλ
«Ας ελπίσουμε ότι θα απομακρυνθούν από αυτή την υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να επιτίθενται κατά βούληση» τονίζει για το Ιράν ο Αμερικανός Υπουργός Αμύνης
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin σχολίασε σε σκωπτικό τόνο την επίθεση του Ιράν, με καταιγισμό drones και πυραύλων, στο Ισραήλ, που με τη σειρά της συνάντησε ανάλογης απάντησης από το εβραϊκό κράτος.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε τα αντίποινα του αμέσως μετά με περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν, ενόσω οι δυτικοί ηγέτες προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης κλιμάκωση.
Επισημαίνεται πάντως πως οι ΗΠΑ ήταν μεταξύ των δυτικών κρατών που βοήθησαν το Ισραήλ να αναχαιτίσει τις ιρανικές εκτοξεύσεις.
«Θα έπρεπε πια να επερωτούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων τους και τον σχεδιασμό τους», τόνισε σχετικά ο Austin στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο οπλοστάσιο της Τεχεράνης.
«Ας ελπίσουμε ότι θα απομακρυνθούν από αυτή την υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να επιτίθενται κατά βούληση, διότι νομίζω ότι το Ισραήλ έχει αποδείξει πως έχει σημαντική ικανότητα να αμύνεται», πρόσθεσε με νόημα ο πολιτικός προϊστάμενος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης