Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Wenbin (Κινέζος αξιωματούχος): Αποκλειστική ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει το ΝΑΤΟ

Wang Wenbin (Κινέζος αξιωματούχος): Αποκλειστική ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει το ΝΑΤΟ
Tο ΝΑΤΟ φέρει «απόλυτη» ευθύνη για την «κρίση της Ουκρανίας», σύμφωνα με τον Wang Wenbin
Αξιωματούχοι της Κίνας ισχυρίστηκαν ότι το ΝΑΤΟ φέρει την ευθύνη για την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αυτά ελέχθησαν εν μέσω της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, στις 26 Απριλίου με Κινέζους αξιωματούχους.
Ο Blinken συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping και δήλωσε ότι η υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανία υπονομεύει την ευρωπαϊκή και διατλαντική ασφάλεια.
Ο Blinken σημείωσε ότι η Κίνα προμηθεύει την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας με εργαλειομηχανές, μικροηλεκτρονικά, νιτροκυτταρίνη (ενδιάμεσο υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πυρίτιδας και εκρηκτικών) και άλλα είδη διπλής χρήσης και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν εάν η Κίνα συνεχίσει να υποστηρίζει η ρωσική αμυντική βιομηχανία
Το ISW παρατήρησε πρόσφατα αναφορές ότι η αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας (DIB) συνεχίζει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εξαρτήματα εργαλειομηχανών και ηλεκτρονικά που παράγονται από την Κίνα.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, δήλωσε, ως απάντηση στον Blinken, ότι η Ρωσία εισάγει περισσότερο από το 60% των εξαρτημάτων όπλων και των αντικειμένων διπλής χρήσης από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.
Ο Wang Wenbin πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ φέρει «απόλυτη» ευθύνη για την «κρίση της Ουκρανίας» και ότι η Κίνα συνεχίζει να προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η δήλωση του Wang Wenbin είναι αισθητά ισχυρότερη από τις προηγούμενες δηλώσεις των Κινέζων σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης