Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Καζακστάν πούλησε 81 παροπλισμένα αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ανάγκες της Ουκρανίας

Το Καζακστάν πούλησε 81 παροπλισμένα αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ανάγκες της Ουκρανίας
Τα αεροσκάφη κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση και ο εκσυγχρονισμός τους θεωρήθηκε αντιοικονομικός
Το Καζακστάν εργάζεται ενεργά για την ενημέρωση του στόλου στρατιωτικών αεροσκαφών του, εγκαταλείποντας τα ξεπερασμένα σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη υπέρ πιο σύγχρονων μοντέλων όπως το ρωσικής κατασκευής μαχητικό πολλαπλών ρόλων Su-30SM.
Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε μια δημοπρασία για 117 μαχητικά και βομβαρδιστικά της σοβιετικής εποχής, συμπεριλαμβανομένων των MiG-31, MiG-27, MiG-29 και Su-24, που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 και του 1980.
Το συνολικό κόστος της παρτίδας υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο τένγκε (περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Τα αεροσκάφη κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση και ο εκσυγχρονισμός τους θεωρήθηκε αντιοικονομικός.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Kyiv Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν 81 από αυτά τα αεροσκάφη μέσω υπεράκτιων κατασκευών.
Φέρεται του ότι δεδομένου ότι οι τύποι αυτών των αεροσκαφών βρίσκονται σε υπηρεσία για την Ουκρανία, θα μεταφερθούν τελικά στο Κίεβο.
Προηγουμένως, το Καζακστάν ανέφερε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την πώληση παροπλισμένων στρατιωτικών αεροσκαφών στην Ουκρανία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ωστόσο, η εμφάνιση νέων λεπτομερειών εγείρει ορισμένες αμφιβολίες για την προηγούμενη διάψευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης