Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Άνω των προβλέψεων η ανάπτυξη το α' 3μηνο του 2024 - Στο 0,2%

Γαλλία - Άνω των προβλέψεων η ανάπτυξη το α' 3μηνο του 2024 - Στο 0,2%
Οι οίκοι αξιολόγησης αμφισβήτησαν τον στόχο της κυβέρνησης για μείωση του χρέους
Σχετικά Άρθρα
Ανάπτυξη, που ξεπέρασε τις προβλέψεις, σημείωσε η γαλλική οικονομία, σε μια θετική εξέλιξη για μια κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον έλεγχο του τεράστιου χρέους της χώρας.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επεκτάθηκε κατά 0,2% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το στατιστικό ινστιτούτο INSEE, το οποίο προηγουμένως είχε προβλέψει μηδενική ανάπτυξη.
«Αυτό είναι ένα νέο σημάδι που δείχνει τη σταθερότητα της οικονομίας μας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει».
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας έχει ξεπεράσει τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, υπονομεύοντας την υπόσχεση του προέδρου, Emmanuel Macron, να επαναφέρει την οικονομία της χώρας στον σωστό δρόμο εντός των επόμενων τεσσάρων ετών.
Οι οίκοι αξιολόγησης αμφισβήτησαν τον στόχο της κυβέρνησης για μείωση του χρέους.
Το δημόσιο έλλειμμα διευρύνθηκε στο 5,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2023. Η κυβέρνηση στοχεύει να το μειώσει στο τρία τοις εκατό έως το 2027. Το γαλλικό χρέος έχει αυξηθεί στο 110,6% του ΑΕΠ, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Ελλάδα και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης