Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτυπήθηκε το αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης «Νότος» της Ουκρανίας - «Καταιγίδα» από πυραύλους 9M723-1

Χτυπήθηκε το αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης «Νότος» της Ουκρανίας - «Καταιγίδα» από πυραύλους 9M723-1
Η αεράμυνα της Ουκρανίας, δεν μπόρεσε να αποκρούσει την επίθεση, γεγονός που υποδηλώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των πυραυλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους
Μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στην Οδησσό και το Τσερνομόρσκ από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στόχος της επίθεσης ήταν το αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης «Νότος» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και βασικές εγκαταστάσεις υλικοτεχνικής υποδομής.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μέρος της επιχειρησιακής διοίκησης ενδέχεται να έχει εξαλειφθεί ως αποτέλεσμα του χτυπήματος.
Χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι 9M723-1 του συμπλέγματος Iskander-M και, πιθανώς, οι πύραυλοι cruise 9M728 (R-500) του συμπλέγματος Iskander-K.
Τα πλήγματα στόχευαν κρίσιμες εγκαταστάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών παραγωγής για επιφανειακά μη πληρωμένα σκάφη στην πόλη Τσερνομόρσκ, κάτι που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ναυτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας στην περιοχή.
Η αεράμυνα της Ουκρανίας, δεν μπόρεσε να αποκρούσει την επίθεση, γεγονός που υποδηλώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των πυραυλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης