Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Ο Netanyahu δε θα δεχτεί συμφωνία που τερματίζει τον πόλεμο - Σύντομα η απάντηση της Hamas στο σχέδιο κατάπαυσης

Γάζα: Ο Netanyahu δε θα δεχτεί συμφωνία που τερματίζει τον πόλεμο - Σύντομα η απάντηση της Hamas στο σχέδιο κατάπαυσης
Η Hamas εξηγεί ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να είναι μόνιμη
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu διαμηνύει στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Antony Blinken ότι δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Netanyahu τονίζει ότι εφόσον η Hamas επιμείνει στον τερματισμό του πολέμου, η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή και το Ισραήλ θα αναγκαστεί να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στη Rahfah της Νότιας Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Walla.
Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς ηγέτες -προωθώντας μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas- και υποσήριξε ενώπιόν τους ότι «η ώρα είναι τώρα» για μια συμφωνία που θα απελευθέρωνε ομήρους και θα έφερνε παύση στον πόλεμο.

Hamas: Σύντομα θα έχετε μια σαφή απάντηση στο σχέδιο κατάπαυσης

Ο Suhail al-Hindi, ανώτερος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η οργάνωση θα εκδώσει μια σαφή απάντηση στην πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός «μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».
Ο al-Hindi δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απάντηση της Hamas, εντούτοις μια άλλη πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων, επιβεβαίωσε ότι μια απάντηση αναμένεται εντός ή δύο ημερών.
Σύμφωνα με την πηγή, η πρόταση του Ισραήλ περιλαμβάνει «πραγματικές παραχωρήσεις», ωστόσο το ζήτημα της πλήρους αποχώρησής των IDF από τη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ένα πιθανό σημείο τριβής.
Φανερώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ο Hindi, στα σχόλιά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε  τον σχεδιασμό της οργάνωσής του, ώστε οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα να καταστεί μόνιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης