Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ύψωσε το σύμβολο της αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης - Στο Rabotyne κυματίζει τώρα η σημαία της

Η Ρωσία ύψωσε το σύμβολο της αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης - Στο Rabotyne κυματίζει τώρα η σημαία της
«Οι Ουκρανοί μαχητές τράπηκαν σε φυγή: όσοι είχαν τον χρόνο και την ευκαιρία να το κάνουν» τονίζει ο ηγέτης του κινήματος We Are Together With Russia
Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει σχεδόν εντελώς τον έλεγχο της περιοχής του Rabotyne στη Zaporizhia και πλέον η ρωσική σημαία έχει ήδη υψωθεί στα βόρεια προάστια του οικισμού, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος We Are Together With Russia, Vladimir Rogov, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Komsomolskaya Pravda
«Τα κύρια γεγονότα στην πρώτη γραμμή της Zaporizhia, φυσικά, λαμβάνουν χώρα κοντά στο Orekhov, ειδικά στην περιοχή Rabotyne. Η οργανωμένη αντίσταση των Ουκρανών εκεί έχει ουσιαστικά αποτύχει. Οι Ουκρανοί μαχητές τράπηκαν σε φυγή: όσοι είχαν τον χρόνο και την ευκαιρία να το κάνουν. Αυτό επιβεβαιώνεται από άφθονα βίντεο. Η σημαία μας υψώθηκε στα βόρεια προάστια του χωριού, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι τα παιδιά μας βρίσκονται παντού στο χωριό», τόνισε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ο Rogov.
Παρατήρησε, δε, ότι δεν έχουν απομείνει σπίτια τώρα στο χωριό, για τον λόγο αυτό δεν είχε νόημα να οχυρωθούν οι εκεί θέσεις.
«Το Rabotyne σήμερα, θα μπορούσα να πω ότι είναι δικό μας, αλλά σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη, γιατί είναι ανόητο για τους άνδρες μας να μένουν εκεί, εκτεθειμένοι σε βομβαρδισμούς. Πρέπει να απωθήσουμε τον εχθρό πιο μακριά», πρόσθεσε ο Rogov.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε γνωστοποιήσει ότι οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να αποκτήσουν ισχυρά ερείσματα στο Rabotyne ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων επίθεσης.
Μέχρι πρόσφατα, ο ουκρανικός στρατός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις μεταφέροντας ενισχύσεις εκεί από άλλες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης