Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ: Αυτοί είναι οι Ουκρανοί που έκαψαν ζωντανούς τους ρωσόφωνους στην Οδησσό το 2014

Αποκάλυψη - σοκ: Αυτοί είναι οι Ουκρανοί που έκαψαν ζωντανούς τους ρωσόφωνους στην Οδησσό το 2014
Ο Medvedchuk δήλωσε ότι οι ενέργειες της εγκληματικής ομάδας κατευθύνονται από εξωτερικές δυνάμεις που εξακολουθούν να κυβερνούν την Ουκρανία
Ο Viktor Medvedchuk, πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πλατφόρμα για τη Ζωή», ο οποίος τώρα ηγείται του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», αποκάλυψε ποιος ήταν πίσω από την τραγωδία της 2ας Μαΐου 2014 στην Οδησσό, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο TASS.
Ο Medvedchuk επεσήμανε ότι σε μια προμελετημένη πράξη εκφοβισμού, το καθεστώς του Κιέβου με επικεφαλής τον τότε εν ενεργεία Ουκρανό πρόεδρο Alexander Turchinov έκαψε ζωντανούς ανθρώπους μέσα στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού.
«Δέκα ημέρες πριν από την τραγωδία, ο Turchinov προήδρευσε σε σύσκεψη για την προετοιμασία της μαζικής δολοφονίας των αντιπάλων του πραξικοπήματος στην Οδησσό. [Τότε] στις συζητήσεις συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Valentin Nalivaichenko και ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Andrey Parubiy.
Στις διαβουλεύσεις για την επιχείρηση συμμετείχε επίσης ο Igor Kolomoisky, επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Dnepropetrovsk", διευκρίνισε.
Από την αρχή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στις 2 Μαΐου, όταν επρόκειτο να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας στην Οδησσό, γι' αυτό και είχαν φτάσει στην πόλη πολυάριθμα μέλη ομάδων οπαδών και περίπου 500 ριζοσπάστες της οργάνωσης Δεξιός Τομέας (παράνομη στη Ρωσία).
Ο Medvedchuk σημείωσε ότι η μεταφορά είχε παρασχεθεί στους δράστες από τον Avakov, τον Parubiy, τον Kolomoisky και το πρωτοπαλίκαρό του «Igor Palitsha, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης επί τόπου και διορίστηκε ως κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού για την “επιτυχία” της στις 6 Μαΐου 2014».

Σήμα από εξωτερικές δυνάμεις

Ο Medvedchuk δήλωσε ότι οι ενέργειες της εγκληματικής ομάδας κατευθύνονται από εξωτερικές δυνάμεις που εξακολουθούν να κυβερνούν την Ουκρανία, «εμποδίζοντας την ουκρανική σύγκρουση να υποχωρήσει, επειδή ενδιαφέρονται ζωτικά γι' αυτήν».
Αυτοί που οργάνωσαν, καθοδήγησαν και συμμετείχαν στην επιχείρηση να καούν ζωντανοί άνθρωποι στις 2 Μαΐου 2014, πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη στην Οδησσό, πρόσθεσε ο πολιτικός.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 2 Μαΐου 2014, ριζοσπάστες της οργάνωσης Δεξιός Τομέας (παράνομη στη Ρωσία) και οι λεγόμενες δυνάμεις αυτοάμυνας του Μαϊντάν επιτέθηκαν σε καταυλισμό σκηνών στο δημόσιο πάρκο Kulikovo Field της Οδησσού, όπου οι κάτοικοι της πόλης συγκέντρωναν υπογραφές για δημοψήφισμα σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας και την παραχώρηση καθεστώτος επίσημης ρωσικής γλώσσας.
Ορισμένοι υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης κατέφυγαν μέσα στο κοντινό Σπίτι του Συνδικάτου, αλλά οι ριζοσπάστες περικύκλωσαν το κτίριο και του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 240 άλλοι τραυματίστηκαν στα τραγικά γεγονότα εκείνης της ημέρας.
Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τις ταραχές εξ ολοκλήρου στους ακτιβιστές «κατά του Μαϊντάν».
Ωστόσο, η έρευνα, η οποία διήρκεσε αρκετά χρόνια, δεν μπόρεσε να αποδείξει την ενοχή τους στο δικαστήριο.
Ως αποτέλεσμα, όλοι όσοι είχαν αρχικά συλληφθεί αθωώθηκαν τελικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης