Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία αποκάλυψε ότι το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα είναι και το... τελευταίο

Η Εσθονία αποκάλυψε ότι το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα είναι και το... τελευταίο
«Για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε τις θέσεις της Ουκρανίας εκ των προτέρων και να διορθώσουμε την πρώτη γραμμή», εξήγησε ο Kaljulaid.
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα  θα είναι και το τελευταίο.
Υπενθυμίζεται ότι η έγκρισή του έγινε μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις λόγω της προοπτικής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και του τερματισμού της ουκρανικής σύγκρουσης.
Την άποψη εξέφραση το μέλος του Riigikogu (Κοινοβούλιο της Εσθονίας) από τους Σοσιαλδημοκράτες, Raimond Kaljulaid, σε άρθρο γνώμης για την εσθονική κρατική τηλεοπτική και ραδιοφωνική πύλη ERR .
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό ότι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλαβαν την πρόσφατη απόφαση να διατεθούν 61 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο «ως το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία».
Σημείωσε ότι μετά από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων, η απόφαση τελικά ελήφθη, εν μέρει λόγω της προοπτικής μελλοντικών «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και του τέλους του πολέμου».
«Σύμφωνα με τους Αμερικανούς πολιτικούς, η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη βοήθεια με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσει ισχυρότερη θέση στις διαπραγματεύσεις», ισχυρίζεται ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η βοήθεια εγκρίθηκε επειδή σε σημαντικούς εκπροσώπους του Κογκρέσου των ΗΠΑ δόθηκαν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς η Ουκρανία θα προχωρήσει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. «Για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε τις θέσεις της Ουκρανίας εκ των προτέρων και να διορθώσουμε την πρώτη γραμμή», εξήγησε ο Kaljulaid.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης