Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από το Τσαντ, αλλά θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από το Τσαντ, αλλά θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ακτή Ελεφαντοστού
Η Διοίκηση της Αφρικής των ΗΠΑ θα στείλει περισσότερα από 65 εκατομμύρια δολάρια στην Ακτή Ελεφαντοστού το 2024, τα περισσότερα από τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις προσπάθειες ασφαλείας κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας που συνορεύει με την Μπουρκίνα Φάσο
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ, στρατηγός Langley, επιβεβαίωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Τσαντ, εξηγώντας το με την αναθεώρηση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών θα επαναληφθεί μετά τις 6 Μαΐου, μετά την οποία το Τσαντ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Αφρική, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν ενεργά νέους εταίρους.
Ο στρατηγός Langley επισκέφθηκε πρόσφατα την Ακτή Ελεφαντοστού, όπου είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Alassane Ouattara και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το άνοιγμα νέας αεροπορικής βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία προορίζεται να αντικαταστήσει την Εγκατάσταση 201 στον Νίγηρα, από την οποία σχεδιάζουν να αποχωρήσουν και τα αμερικανικά στρατεύματα.
Αυτή η στρατηγική αναδιάταξη είναι μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή.
Η Διοίκηση της Αφρικής των ΗΠΑ θα στείλει περισσότερα από 65 εκατομμύρια δολάρια στην Ακτή Ελεφαντοστού το 2024, τα περισσότερα από τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις προσπάθειες ασφαλείας κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας που συνορεύει με την Μπουρκίνα Φάσο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης