Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονία: Κάλεσμα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Βαλτική Θάλασσα

Εσθονία: Κάλεσμα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Βαλτική Θάλασσα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θεωρήσει την εν λόγω κίνηση ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες
Ο επικεφαλής των Εσθονικών Αμυντικών Δυνάμεων, Martin Herem, χαρακτήρισε έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό της Βαλτικής Θάλασσας από κοινού με την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία ως βασική προτεραιότητα για τον περιορισμό της ρωσικής επιρροής στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της άμυνας, ενόσω η Ρωσία αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και τη στρατιωτική παραγωγή.
«Ως αποτέλεσμα, ο επιτιθέμενος είναι απίθανο να μπορέσει να αναπτύξει ναυτική και αεροπορική άμυνα εκεί και θα μπορέσουμε να λάβουμε αεροπορική και θαλάσσια υποστήριξη από τους συμμάχους», φέρεται να είπε ο Διοικητής του Στρατού της Εσθονίας σε τελετή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Εσθονία προετοιμάζεται για πιθανές απειλές οπλίζοντας τον εαυτό της με θαλάσσιες νάρκες και πυραύλους κατά πλοίων.
Το φθινόπωρο του 2023, το μπλόκο για τα ρωσικά πλοία της Βαλτικής Θάλασσας προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Λετονίας, Edgars Rinkevics, λόγω βλάβης στον αγωγό φυσικού αερίου Balticconnector.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θεωρήσει την εν λόγω κίνηση ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης