Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αστερισμό της παράνοιας οι Ευρωπαίοι - Φινλανδός πολιτικός ζητά ξαφνικά την αποκοπή του Kaliningrad από τη Ρωσία

Στον αστερισμό της παράνοιας οι Ευρωπαίοι - Φινλανδός πολιτικός ζητά ξαφνικά την αποκοπή του Kaliningrad από τη Ρωσία
Παράλογες απαιτήσεις και ολοένα και πιο εχθρικές κινήσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς κατά της Ρωσίας
Ο Mika Aaltola, Φιλανδός πολιτικός και υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού, πρότεινε την αποκοπή της Ρωσίας από το Kaliningrad.
Κατά τη γνώμη του, η ρωσική πόλη παρεμβαίνει στις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.
«Εάν η Ρωσία παρεμβαίνει στα αεροπορικά ταξίδια, γιατί να μην απαγορεύσει ή να ενισχύσει την πρόσβαση της Ρωσίας στο Kalinigrad;» διερωτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Aaltola είπε ότι οι παρεμβολές στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS προέρχονται από τον θύλακα του Kalingrad της Ρωσίας.
Οι χώρες της Βαλτικής κατηγόρησαν επίσης τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στην αεροπλοΐα.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Dmitry Lyskov δήλωσε σε απάντηση στην ανάρτηση του Aaltola ότι οι δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών για το Kalingrad γίνονται όλο και πιο παράλογες.
Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα πλοήγησης, παρά το γεγονός ότι τόσο οι εγχώριες όσο και οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις ίδιες μονάδες GPS, είπε.
Οι Financial Times έγραψαν αναφερόμενοι στους υπουργούς Εξωτερικών της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας ότι οι χώρες της Βαλτικής υποψιάζονταν ότι η Ρωσία καταστέλλει τα σήματα GPS για να παρεμβαίνει στην πλοήγηση των αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης