Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολόγησε δημόσια ο Borrell (ΕΕ): Ζήτημα δύο εβδομάδων η κατάρρευση της Ουκρανίας χωρίς βοήθεια από τη Δύση

Ομολόγησε δημόσια ο Borrell (ΕΕ): Ζήτημα δύο εβδομάδων η κατάρρευση της Ουκρανίας χωρίς βοήθεια από τη Δύση
«Ξέρω πώς μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία - απλώς σταματήστε τις προμήθειες» ομολογεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ
Η επικράτηση του ρωσικού στρατού επί της Ουκρανίας θα είναι ζήτημα «δύο εβδομάδων», όταν η Δύση διακόψει τη ροή της βοήθειας προς το Κίεβο , ομολόγησε κυνικά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell κατά την διάρκεια διάλεξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Ξέρω πώς μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να γίνει σε μερικές εβδομάδες - απλώς σταματήστε τις προμήθειες. Εάν σταματήσουν οι προμήθειες όπλων, τότε η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, θα αναγκαστεί να παραδοθεί και ο πόλεμος θα τελειώσει», σημείωσε με νόημα.
Επιπλέον, ο Borrell διερωτήθηκε: «Το θέλουν αυτό στην Ευρώπη;».
Επισήμανε ότι δεν θα επιθυμούσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα και «πολλοί στην Ευρώπη δεν το θέλουν ούτε αυτό».
Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξήγησε ότι οι διαφωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη βοήθεια προς το Κίεβο και η εξάμηνη καθυστέρηση στις προμήθειες αποτέλεσαν ένα σημείο καμπής που θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα «από νίκη σε ήττα».
Ο Borrell έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο από τη Δύση.
Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούνιο εξέφρασε φόβους ότι χωρίς εξωτερική βοήθεια η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελείωνε πολύ γρήγορα.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο διπλωμάτης παραπονέθηκε ότι δεν βλέπουν όλες οι χώρες της ΕΕ τη Ρωσία ως «στρατηγική απειλή», ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά η Μόσχα προσπαθεί να τους πείσει για αυτό.
Το 2022, η Μόσχα έστειλε ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov έχει ξεκαθαρίσει στη Δύση ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για το Κίεβο θα αποτελεί νόμιμο στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Άλλωστε σύμφωνα με τη ρωσική προσέγγιση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα και παντοιοτρόπως στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης