Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Διώκεται για απάτη η υπουργός Τουρισμού - Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση

Ιταλία: Διώκεται για απάτη η υπουργός Τουρισμού - Την παραίτησή της ζητεί η αντιπολίτευση
Είναι επίσης υπό έρευνα για εικαζόμενη παραποίηση οικονομικών καταστάσεων που συνδέεται με τη Visibilia
Οι αρμόδιοι Ιταλοί εισαγγελείς προανήγγειλαν ότι θα απαγγείλουν κατηγορίες στην υπουργό Τουρισμού Daniela Santanche για φερόμενη απάτη, για παροχές, στην πρώην εκδοτική της εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid.
Ένας δικαστής του Μιλάνου θα πρέπει τώρα να αποφασίσει για το κατά πόσο έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία για να απαγγελθεί κατηγορία κατά της Santanche, εξέχον μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fratelli d' Italia της πρωθυπουργού Giorgia Meloni.
Η Santanche αρνείται τις κατηγορίες.
Πάντως η ίδια δεν σχολίασε τη δίωξη αφότου οι εισαγγελείς εξέδωσαν δήλωση λέγοντας ότι είχαν ζητήσει επίσημα τη δίκη τόσο για εκείνη, όσο και για έναν απροσδιόριστο αριθμό άλλων υπόπτων.
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ισχυρισμούς ότι η εταιρεία της Visibilia, την οποία πούλησε πριν εισέλθει στην κυβέρνηση το 2022, έλαβε κεφάλαια για να απολύσει 13 μέλη του προσωπικού, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid, οι οποίοι ωστόσο δεν ενημερώθηκαν και αντ' αυτού συνέχισαν να εργάζονται.
Είναι επίσης υπό έρευνα για εικαζόμενη παραποίηση οικονομικών καταστάσεων που συνδέεται με τη Visibilia - έναν εκδότη μέσων ενημέρωσης και διαφημιστικό γραφείο όπου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.
Παρέμεινε βασικός μέτοχος μέχρι το 2022.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την παραίτησή της υπουργού, ενώ τον περασμένο μήνα, μια πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της, υπερψηφίστηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης