Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί ο Zelensky: Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass έως τέλος καλοκαιριού 2024

Προειδοποιεί ο Zelensky: Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass έως τέλος καλοκαιριού 2024
Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμο Ισπανό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι ισπανικοί πύραυλοι για συστήματα αεράμυνας Patriot έφτασαν πρόσφατα στην Πολωνία και θα φτάσουν στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας «σύντομα»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky,δήλωσε ότι η Ουκρανία δίνει επίσης αυξημένη προσοχή στην κατεύθυνση του Pokrovsk (Avdiivka), όπου οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα σημαντικές τακτικές προόδους και «πιέζουν» τις ουκρανικές θέσεις.
Προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να επεκτείνουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στην Ουκρανία, πιθανώς αναφερόμενος στην αναμενόμενη ρωσική επιθετική επιχείρηση το καλοκαίρι του 2024, και ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει ένα «νέο στάδιο» του πολέμου.
Οι πρώτες παραδόσεις της νέας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ φέρεται να έφτασαν στην Ουκρανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αν και πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετές επιπλέον εβδομάδες πριν φτάσουν δυτικά όπλα και πυρομαχικά σε περιοχές της πρώτης γραμμής σε κλίμακα.
Οι New York Times ανέφεραν στις 3 Μαΐου ότι η πρώτη δόση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ που αποτελείται από ρουκέτες κατά τανκς, πυραύλους και βλήματα πυροβολικού των 155 mm έφτασε στην Ουκρανία στις 28 Απριλίου, τέσσερις ημέρες αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε νομοσχέδιο που προβλέπει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και ότι μια δεύτερη δόση απροσδιόριστης βοήθειας έφτασε στις 29 Απριλίου.
Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμο Ισπανό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι ισπανικοί πύραυλοι για συστήματα αεράμυνας Patriot έφτασαν πρόσφατα στην Πολωνία και θα φτάσουν στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας «σύντομα».
Οι New York Times ανέφεραν ότι το σύστημα αεράμυνας Patriot της Γερμανίας δεν αναμένεται να φτάσει στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Ιουνίου το νωρίτερο, αλλά ότι η άφιξη του Patriot θα μπορούσε να συμπέσει με την άφιξη των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι είπαν στους New York Times ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να φτάσει ένας σημαντικός αριθμός δυτικών όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος μια εμπιστευτική στρατιωτική αξιολόγηση των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει να σημειώνει κέρδη στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ενόψει της γιορτής της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό συγκεντρωμένο σε απροσδιόριστες περιοχές πρώτης γραμμής για τη διεξαγωγή άμεσης επιθετικής προσπάθειας μεγάλης κλίμακας.
Η αμερικανική στρατιωτική αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ουκρανικό μέτωπο δεν θα καταρρεύσει στο εγγύς μέλλον παρά τις σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τακτικά κέρδη για να επιτύχουν επιχειρησιακά σημαντικά κέρδη σε βασικούς τομείς, όπως κοντά στο Chasiv Yar και την Avdiivka, τις εβδομάδες πριν από την άφιξη της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στις ουκρανικές μονάδες πρώτης γραμμής σε κλίμακα αλλά ότι αυτά τα ρωσικά κέρδη δεν θα προμηνύουν κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης