Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες Ρωσίας και Τουρκίας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και το Ουκρανικό

Συνομιλίες  Ρωσίας και Τουρκίας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και το Ουκρανικό
Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Μαΐου
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin και ο Τούρκος ομόλογός του Burak Akcapar είχαν συνομιλίες για να συζητήσουν την Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο 4 Μαΐου 2024.
Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Μαΐου.
«Δόθηκε μεγάλη προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στην ανάγκη να σταματήσει επειγόντως η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας και να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τη σύγκρουση στην βάση των δύο κρατών», ανέφερε το υπουργείο. σε δήλωση.
Έγινε μια διεξοδική συζήτηση για γενικά ζητήματα των επιχειρήσεων του ΟΗΕ με επίκεντρο το έργο των βασικών οργάνων του - του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης - συμπεριλαμβανομένων των στόχων της μεταρρύθμισης και των προετοιμασιών για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Επιπλέον, οι αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για πιεστικά περιφερειακά ζητήματα όπως το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό, την  κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη με επίκεντρο την εκπλήρωση των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με το υπουργείο.
«Εξετάστηκε επίσης μια σειρά διμερών θεμάτων.
Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να αναπτύξουν εποικοδομητική συνεργασία», ανέφερε το  ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης