Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ αδύνατον να επέμβουν στην Ουκρανία, θα υποστούν ταπεινωτική ήττα

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ αδύνατον να επέμβουν στην Ουκρανία, θα υποστούν ταπεινωτική ήττα
Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Λατινική Αμερική , την Αφρική και άλλες περιοχές, επισημαίνει ο πρώην αναλυτής της CIA
Η επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία θα απαιτούσε μεγάλο στρατό και αρκετούς μήνες σοβαρές προετοιμασίες, δήλωσε την Κυριακή 5 Μαΐου 2024 ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson στο κανάλι του YouTube Dialogue Works .
«Για να παρέμβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση στην Ουκρανία (…) θα χρειαστούν πέντε έως επτά μήνες για να συγκεντρώσουν και να αναπτύξουν δυνάμεις στη Γερμανία και τη Ρουμανία .
Πιστεύετε ότι οι Ρώσοι απλώς θα κοιτάνε… ενώ οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν στρατό μεγέθους εξακοσίων ή επτακόσιων χιλιάδων;» - ρώτησε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον σε θέση να οργανώσουν μια τόσο μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επέμβαση, αφού ο συνολικός αριθμός του στρατού τους, διάσπαρτος σε όλο τον πλανήτη, είναι περίπου 420-450.000 προσωπικό.
Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Λατινική Αμερική , την Αφρική και άλλες περιοχές, υπενθύμισε ο αναλυτής ο οποίος περιέγραψε τις προϋποθέσεις μιας οδυνηρής ήττας για την υπερδύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης