Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυχάται η ρωσική αρκούδα - Εντολή Putin για ασκήσεις χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις απειλές της Δύσης

Βρυχάται η ρωσική αρκούδα - Εντολή Putin για ασκήσεις χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις απειλές της Δύσης
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας
(upd) Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετά από εντολή του προέδρου Vladimir Putin.
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.
«Στη διάρκεια των γυμνασίων θα ληφθεί σειρά μέτρων για την εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Προκαλεί η Δύση

Η άσκηση αυτή έχει στόχο «να διατηρήσει το επίπεδο προετοιμασίας» του στρατού και να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ρωσίας μετά «τις προκλητικές δηλώσεις και απειλές κάποιων Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.
Η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων παγκοσμίως.

Κρεμλίνο: Απάντηση στις απειλές της Δύσης

Οι ασκήσεις τακτικού πυρηνικού όπλου της Ρωσίας αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις της Δύσης για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επικαλέστηκε σχόλια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για πιθανή αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία, καθώς και δηλώσεις εκπροσώπων της βρετανικής και της αμερικανικής Γερουσίας.
Οι στρατιωτικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες επαληθεύουν τις αναφορές για την ανάπτυξη της ξένης λεγεώνας της Γαλλίας στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Peskov.
Ο Peskov δήλωσε επίσης ότι ένα δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία ετοιμάζει πράξεις δολιοφθοράς σε όλη την Ευρώπη, «δεν είναι σοβαρό» και είναι «αβάσιμο».
Οι FT ανέφεραν σε πρόσφατο δημοσίευμά τους ότι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις τους ότι η Ρωσία σχεδίαζε βίαιες πράξεις σαμποτάζ σε όλη την ήπειρο, καθώς είχε δεσμευτεί σε μια πορεία μόνιμης σύγκρουσης με τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης