Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Νυν υπέρ πάντων αγών στο Donbass - Ο Syrsky μεταφέρει εσπευσμένα εξοπλισμό και εφεδρείες

Ουκρανία: Νυν υπέρ πάντων αγών στο Donbass - Ο Syrsky μεταφέρει εσπευσμένα εξοπλισμό και εφεδρείες
Η πιο δύσκολη κατάσταση για την Ουκρανία στο Donbas διαμορφώνεται στις κατευθύνσεις Pokrovsky και Kurakhovsky
Το καθεστώς Zelensky, υπό τις οδηγίες του αρχιστράτηγου Alexander Syrsky, τα δίνει όλα για να αναστρέψει τη δυσχερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την Ουκρανία και τον στρατό της στο Donbass, περιοχή στην οποία η Ρωσία έχει ανατπύξει ως τώρα σοβαρό τακτικό πλεονέκτημα.
Για το λόγο αυτό, η Ουκρανία μεταφέρει εσπευσμένα στο εκεί μέτωπο τον νέο εξοπλισμό που έχει παραλάβει από τη Δύση, καθώς και στρατιωτικό προσωπικό που θα σχηματίσει νέες μονάδες.
«Έλαβα όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να ενισχύσω την άμυνα με αποθέματα, να διαθέσω επιπλέον ποσότητες πυραύλων, πυρομαχικών, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και UAV», έγραψε σχετικά στο Facebook ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Ο Αρχιστράτηγος πρόσθεσε ότι οι μονάδες σε αυτόν τον τομέα πρέπει να κερδίσουν χρόνο για να σχηματίσουν και να εκπαιδεύσουν πρόσθετες εφεδρείες.
Η πιο δύσκολη κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται στις κατευθύνσεις Pokrovsky και Kurakhovsky.
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωνε ότι «κάτι έχει αρχίσει να φτάνει», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να στελεχώσει τις ταξιαρχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης