Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Χιλιάδες οι νεκροί, ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσους νεκρούς και αγνοούμενους

New York Times: Χιλιάδες οι νεκροί, ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσους νεκρούς και αγνοούμενους
Η Ουκρανία είχε ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες μόνο το 2024
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Ουκρανών λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους αγνοούμενους και να τους χαρακτηρίσουν ως νεκρούς, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Ο ουκρανικός στρατός απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απώλειές του και δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους χιλιάδες νεκρούς, επιδεινώνοντας τα δεινά των οικογενειών των στρατιωτών», ανέφεραν οι New York Times.
Οι Ουκρανοί έχουν επανειλημμένα πραγματοποιήσει δημόσιες κινητοποιήσεις, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις ανεπαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αναζητήσει και να ταυτοποιήσει τα πτώματα των αγνοουμένων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, ακόμη και η πρόσβαση στο σώμα του νεκρού δεν επιταχύνει πάντα τη διαδικασία καταγραφής των σκοτωμένων στρατιωτών.
Η ταυτοποίηση ενός αγνοούμενου στρατιώτη μπορεί να διαρκέσει μήνες, δήλωσε ο Ουκρανός Επίτροπος για τους Αγνοουμένους.
Ένας αναλυτής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών τόνισε ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των αγνοουμένων ήταν μεγάλο πλήγμα για την ψυχολογία των Ουκρανών.
«Οι αγνοούμενοι αυξάνουν μόνο την πίεση στην ουκρανική κοινωνία, στη στρατιωτική ηγεσία και στον Zelensky. Αυτό είναι ένα τρομερό πρόβλημα».
Τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν 1.000 ανθρώπους κάθε μέρα λόγω των απαιτήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων να περιορίσουν την Ρωσική επίθεση με κάθε κόστος.
Η Ουκρανία είχε ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες μόνο το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης