Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία παρέλαβε 110 άρματα μάχης Leopard 1A5

Η Ουκρανία παρέλαβε 110 άρματα μάχης Leopard 1A5
Αρκετά άρματα μάχης Leopard 1A5 έχουν ήδη καταστραφεί στο μέτωπο, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν βιάζονται να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα οχήματα μάχης.
Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα του WirtschaftsWoche, η Ουκρανία έχει λάβει τα περισσότερα από τα άρματα μάχης Leopard 1A5 που είχαν προοριστεί για μεταφορά στη χώρα από τη Δύση.
Συγκεκριμένα, από τα 110 άρματα μάχης που αναμένεται να μεταφερθούν στο Κίεβο από τον Μάρτιο του 2023, τα 90 βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος.
Αυτά τα οχήματα ήταν προηγουμένως σε υπηρεσία με τους στρατούς της Γερμανίας και της Δανίας.
Ωστόσο, 30 άρματα μάχης από αυτήν την παρτίδα παραμένουν στη Γερμανία, όπου χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αναμένεται ότι τα υπόλοιπα 20 τανκς θα σταλούν στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Επιπλέον, άλλα 25 άρματα μάχης Leopard 1A5 έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τα οποία προσώρας ετοιμάζονται για αποστολή. Έτσι, η Ουκρανία θα παραλάβει συνολικά 135 άρματα μάχης αυτού του μοντέλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετά άρματα μάχης Leopard 1A5 έχουν ήδη καταστραφεί στο μέτωπο, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν βιάζονται να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα οχήματα μάχης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης