Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία χτύπησε και διέλυσε ουκρανικό αεροδρόμιο στο Lviv, που θα υποδεχόταν τα F - 16 του ΝΑΤΟ

tags :
Η Ρωσία χτύπησε και διέλυσε ουκρανικό αεροδρόμιο στο Lviv, που θα υποδεχόταν τα F - 16 του ΝΑΤΟ
Οι ρωσικές δυνάμεις με πυραύλους και drones επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε ενεργειακές και στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου 2024
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα στοχευμένα πλήγματα στη στρατιωτική υποδομή και τις θέσεις διοίκησης του ουκρανικού καθεστώτος ως μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης κατά των ουκρανικών δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων.
Με πυραύλους και drones επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε ενεργειακές και στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου 2024.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από τη θάλασσα και τον αέρα, το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal και drones, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλήγματα της Ρωσίας στόχευσαν πέντε ουκρανικές περιοχές –Poltava, Kirovograd, Lviv, Ivano-Frankovsk και Vinnitsa
καθώς και μέρος της περιοχής Zaporizhia που βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε επίσης βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο.

Χτύπημα στο αεροδρόμιο των F- 16

Εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο εργοστάσιο επισκευής αυτοκινήτων της Darnitsa και στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov. Επιπλέον, δύο κρίσιμες εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής επλήγησαν στην περιοχή Lviv: μια εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας στην περιοχή Chervonograd και μια μεγάλη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στην περιοχή Stryi.
Πυραυλικό χτύπημα προκάλεσε πυρκαγιά στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Dobrotvor (περιοχή Lviv).
Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης στην περιοχή Ivano-Frankovsk, στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Burshtyn.
Οι εκρήξεις αντηχούσαν γύρω από το Ladyzhin (περιοχή Vinnitsa). Στην περιοχή Dnepropetrovsk, εκρήξεις καταγράφηκαν στην πόλη Kamenskoye, στον χώρο του υδροηλεκτρικού σταθμού Srednedneprovskaya.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομής στο Stryi (περιοχή Lviv), συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού αεροδρομίου που ετοιμαζόταν να δεχθεί δυτικά μαχητικά F-16.
Μετά τον βομβαρδισμό ξέσπασε φωτιά.
Ένας σιδηροδρομικός κόμβος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε, μαζί με ένα εργοστάσιο που στεγάζει δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στοχεύει μόνο τις ενεργειακές και στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και τις σχετικές υποδομές, σε αντίθεση με το καθεστώς του Κιέβου.

Stoltenberg: Δεν θα αλλάξουν κάτι στην πορεία του πολέμου τα F16

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenbrerg παραδέχτηκε ότι οι επερχόμενες παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δεν θα ανατρέψουν το ρεύμα της σύγκρουσης.
Είπε επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι σύμμαχοι επρόκειτο να στείλουν F-16 και πυρομαχικά στην Ουκρανία και ήδη εκπαίδευαν Ουκρανούς πιλότους.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τη συνέχιση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-16 που χρησιμοποιεί η Ουκρανία ως πυρηνικά μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης