Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ κατά ΗΠΑ για το «εμπάργκο» όπλων - «Θέτει σε κίνδυνο τις συνομιλίες για τους ομήρους»

Ισραήλ κατά ΗΠΑ για το «εμπάργκο» όπλων - «Θέτει σε κίνδυνο τις συνομιλίες για τους ομήρους»
«Ήμασταν πολύ σαφείς από την αρχή»
Σχετικά Άρθρα
Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τη «βαθιά απογοήτευσή τους» για την απόφαση της κυβέρνησης Biden να σταματήσει προσωρινά την αποστολή όπλων στο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τους ομήρους που κρατά η Hamas, ανέφεραν στο Axios δύο πηγές.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει την παράδοση ενός φορτίου πυρομαχικών στο Ισραήλ ελήφθη στις 5/5 με φόντο τα σχέδια (σσ: τα οποία πραγματοποίησε εν τέλει το Ισραήλ μία ημέρα αργότερα) της ισραηλινής κυβέρνησης για επίθεση στη Rafah, κάτι στο οποίο η Ουάσινγκτον αντιτίθεται εφόσον δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμάχων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin.
«Ήμασταν πολύ σαφείς από την αρχή. Το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στη Rafah, χωρίς να υπολογίζει και να προστατεύσει του αμάχους που βρίσκονται σε αυτό το πεδίο της μάχης. Και πάλι, αφού αξιολογήσαμε την κατάσταση, σταματήσαμε την αποστολή ενός φορτίου πυρομαχικών», δήλωσε, μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας.
«Δεν έχουμε λάβει την τελική απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε με αυτήν την αποστολή».
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα για να αμυνθεί. Ωστόσο, εξετάζουμε επί του παρόντος ορισμένες βραχυπρόθεσμες αποστολές βοήθειας για την ασφάλεια στο πλαίσιο των εξελισσόμενων γεγονότων στη Rafah», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης