Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη BoE - Ισχυρή άνοδος 3,2% για τη Sabadell

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη BoE - Ισχυρή άνοδος 3,2% για τη Sabadell
Ράλι 3,2% σημείωσε η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Sabadell

Ανοδικά συνέχισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις αποφάσεις της Bank of England για τη νομισματική πολιτική.
Ράλι 3,2% σημείωσε η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Sabadell, μετά την επιθετική προσφορά για την εξαγορά της από την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.
Οι κλάδοι ήταν μεικτοί, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υποχωρούν κατά 1,45%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 0,4%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,02% στις 18.686 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,33% στις 8.381 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.187, με άνοδο +0,7%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε αύξηση +0,55%, στις 34.339 μονάδες.
Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, καθώς οι εισαγωγές της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και οι εξαγωγές αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ η ευρύτερη αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν μικτή.
Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones παραμένου στάστιμα, μετά την έκτη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση την Τετάρτη.

Αμετάβλητα επιτόκια από την BoE - Σήμα για μείωση

Αμετάβλητα στο 5,25% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.
Ωστόσο, η BoE έστειλε σήμα ότι βρίσκεται πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων.
Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας ψήφισε την Πέμπτη να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο αναφοράς, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
Το επιτόκιο βρίσκεται στο 5,25% από τον περασμένο Αύγουστο.
Επτά μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων, έναντι δύο που ψήφισαν υπέρ της μείωσης.
Στην τελευταία συνεδρίαση της MPC, μόλις ένα μέλος ψήφισε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε τον Μάρτιο, από 3,4% σε 3,2%, αλλά παραμένει πάνω από τον στόχο της τράπεζας για 2%.

Επιθετική πρόταση εξαγοράς από την BBVA στην Sabadell

Επιθετική προσφορά για την εξαγορά της Banco de Sabadell υπέβαλε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσέγγισης από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας επιδιώκει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών σε μια «εθελοντική προσφορά» που έχει παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της, ανέφερε η BBVA.
Την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει μια σχέση ανταλλαγής μιας νεοεκδιδόμενης μετοχής της BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, η οποία είχε αποτιμήσει τότε τη Sabadell σε περίπου 12 δισ. ευρώ (13 δισ. δολάρια).
Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου είχε απορρίψει την προσέγγιση λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά το δυναμικό της Banco Sabadell και τις προοπτικές ανάπτυξης της αυτόνομης εταιρείας».
Ο πρόεδρος της BBVA, Carlos Torres, είχε στείλει επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε, στον πρόεδρο της Sabadell, στην οποία ανέφερε ότι η BBVA δεν μπορούσε να βελτιώσει την προσφορά.
Είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell, καθώς οι δύο τράπεζες έκαναν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 σχετικά με μια συγχώνευση, προτού οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω του τιμήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης