Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Ιταλία με την BFF Bank, ανεστάλη η διαπραγμάτευση – Έχει παρουσία και στην Ελλάδα

Σάλος στην Ιταλία με την BFF Bank, ανεστάλη η διαπραγμάτευση – Έχει παρουσία και στην Ελλάδα
«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην BFF επιδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου σκληρή προσέγγιση από τη ρυθμιστική αρχή», έγραψε η Mediobanca
Τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία της κατέγραψε σήμερα η BFF Bank, καθώς η Τράπεζα της Ιταλίας διέταξε προσωρινή διακοπή της διανομής κερδών και της επέκτασης στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η μετοχή υποχώρησε έως και 32%, τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που εισήχθη η εταιρεία το 2017 και ανεστάλη στις 9:55 π.μ. στο Μιλάνο.
Το ανώτερο προνομιούχο ομόλογο της BFF Bank με λήξη Μαρτίου 2029 έφτασε στα 91,7 σεντς για το ευρώ, από 99,9 σεντς την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Το πρόσθετο ομόλογο Tier 1 βρίσκεται στα 88,8 σεντς, από 96,6 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η εταιρεία έλαβε αιτήματα από την κεντρική τράπεζα στις 29 Απριλίου, μετά από επιθεώρηση που αμφισβήτησε την ταξινόμηση της πιστωτικής έκθεσης της τράπεζας έναντι των κρατικών φορέων, τη διακυβέρνηση της και τις εταιρικές πρακτικές.
Ο περιορισμός στη διανομή κερδών ή άλλων μετοχικών περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύει για την πληρωμή τόκων σε πρόσθετους τίτλους Tier 1, δήλωσε η BFF, προσθέτοντας ότι θα απαντήσει τον Ιούλιο με τις αξιολογήσεις της.

Συστάσεις

Η ανακοίνωση ώθησε τους αναλυτές να αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους για τη μετοχή.
Οι αναλυτές της Bank of America και της Mediobanca υποβάθμισαν τη σύσταση της τράπεζας σε ουδέτερη, η Equita την υποβάθμισε σε διακράτηση, ενώ η Banca Akros ανέστειλε την κρίση της εν αναμονή των λεπτομερειών σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση της κεντρικής τράπεζας στα οικονομικά της εταιρείας.
«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην BFF επιδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου σκληρή προσέγγιση από τη ρυθμιστική αρχή», έγραψε σε σημείωμα η Simonetta Chirotti, αναλύτρια της Mediobanca.
«Ενώ παραμένουμε σίγουροι για τις προοπτικές της τράπεζας μεσοπρόθεσμα και για την ευρωστία του επιχειρηματικού της μοντέλου», η BFF έχει εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας που πρόκειται να διαρκέσει μερικούς μήνες.

Παρουσία και στην Ελλάδα

Η BFF είναι μια τράπεζα που ειδικεύεται στη διαχείριση και την απόκτηση χρεών που οφείλονται σε προμηθευτές από φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και στο factoring, στις υπηρεσίες χρεογράφων και στις εταιρικές πληρωμές.
Δραστηριοποιείται στην Ιταλία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.
Η έρευνα της Τράπεζας της Ιταλίας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων της BFF και των προβλέψεων, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν θα οδηγήσει σε «ουσιαστική αλλαγή» στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές προοπτικές της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης