Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέα θητεία για τον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin

Ρωσία: Νέα θητεία για τον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin
375 βουλευτές της Κρατικής Δούμας ψήφισαν υπέρ μιας νέας θητείας του Ρώσου πρωθυπουργού, 57 απείχαν, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κατά
Η Κρατική Δούμα, το νομοθετικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπερψήφισε κι επίσημα την ανανεώση της θητείας του Mikhail Mishustin στην πρωθυπουργία της χώρας.
Ειδικότερα, 375 βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας νέας θητείας του Ρώσου πρωθυπουργού, 57 απείχαν, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κατά.
Στη συνέχεια, ο νέος επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να υποβάλει στον πρόεδρο τις προτάσείς του για τη δομή των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων, με άλλα λόγια να συγκροτήσει τη νέα του κυβέρνηση.
Παράλληλα, εντός δύο εβδομάδων, ο πρωθυπουργός θα υποβάλλει στην Κρατική Δούμα για έγκριση τις υποψηφιότητες των αντιπροέδρων του, καθώς και ομοσπονδιακών υπουργών - εκτός από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, για τους οποίους ισχύει ειδική διαδικασία, που περνάει πιο αυστηρά μέσω ... Κρεμλίνου.
Ακουλούθως, η Κάτω Βουλή αποφασίζει για τους υποψηφίους που υποβάλλει ο αρχηγός της κυβέρνησης το αργότερο εντός μίας εβδομάδας.
Τέος, αναφορικά με τα πρόσωπα που υπερψηφίζονται από το δεύτερο νομοθετικό σώμα της Ρωσίας, τον τελικό λόγο αλλά και την υπογραφή έχει ο ίδιος ο πρόεδρος Vladimir Putin.
Όπως είπε νωρίτερα ο L. Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, ενδέχεται να απαιτηθούν δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας για την έγκριση μελών της κυβέρνησης.
Οι επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, του FSB, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Υπουργείου Εξωτερικών διορίζονται από τον ίδιο τον πρόεδρο μετά από διαβουλεύσεις με το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα μπορούσε να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση στις 15 Μαΐου για να συζητήσει τους υποψηφίους για τον στενό πυρήνα του Υπουργικού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης