Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Στέλνουμε επειγόντως ενισχύσεις στο Kharkiv – Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Donetsk

Zelensky: Στέλνουμε επειγόντως ενισχύσεις στο Kharkiv – Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Donetsk
«Σήμερα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο μέτωπο, συγκεκριμένα στην κατάσταση σε εκείνες τις περιοχές όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος 
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενημερώθηκε από τον Oleksandr Syrsky, Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Σάββατο 11 Μαΐου, και είπε ότι η Ουκρανία ενισχύει τις θέσεις της στην περιοχή Kharkiv, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αμυντικές επιχειρήσεις.
«Σήμερα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο μέτωπο, συγκεκριμένα στην κατάσταση σε εκείνες τις περιοχές όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι αμυντικές μας επιχειρήσεις στην Περιφέρεια του Kharkiv βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά σε Strilecha, Krasne, Morokhovets, Oliinykove, Lukiantsi.
Τα χωριά αυτά βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας. Άκουσα δύο αναφορές από τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μία σήμερα το πρωί και μία μόλις τώρα.
Ενισχύουμε τις θέσεις μας, ειδικά στην περιφέρεια Kharkiv μεταφέροντας εκεί επιπλέον δυνάμεις.
Οι δυνάμεις του πυροβολικού μας κάνουν ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουν» συνέχισε.
Ο Zelensky είπε επίσης ότι η κατάσταση στο Donetsk συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά στο μέτωπο του Pokrovsk, κοντά στη Semenivka και τη Netailove, όπου διεξάγονται περισσότερες από 30 μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων καθημερινά.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολα εκεί», είπε ο Zelensky για το μέτωπο του Pokrovsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης