Τελευταία Νέα
Διεθνή

Griffin (Citadel): Το πανεπιστήμιο του Harvard θα πρέπει να διδάσκει τις δυτικές αξίες – Να μπει τέλος στη Πολιτισμική Επανάσταση στα campus

Griffin (Citadel): Το πανεπιστήμιο του Harvard θα πρέπει να διδάσκει τις δυτικές αξίες – Να μπει τέλος στη Πολιτισμική Επανάσταση στα campus
«Αυτό που βλέπετε τώρα είναι η κατάληξη αυτής της πολιτισμικής επανάστασης στην αμερικανική εκπαίδευση και εκτυλίσσεται στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το πρότυπο του καταπιεστή και του καταπιεσμένου», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτή
Διχασμένη είναι η αμερικανική κοινωνία απέναντι στις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στα αμερικανικά πανεπιστήμια και στις οποίες το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στη Γάζα.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ken Griffin κάλεσε το Πανεπιστήμιο του Harvard – στο οποίο φοίτησε και το οποίο χρηματοδοτεί με δωρεές- να ενστερνιστεί τις «αξίες της Δύσης», υποστηρίζοντας ότι οι αναταραχές που σημειώνονται σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις είναι αποτέλεσμα μιας «πολιτισμικής επανάστασης» στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Griffin, ιδρυτής του αμερικανικού hedge fund, Citadel, ανέφερε στους Financial Times σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 ότι οι ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία «ξέχασαν ότι η εκπαίδευση είναι το μέσο αναζήτησης της αλήθειας και απόκτησης γνώσης».
«Το Harvard πρέπει να φέρει στο προσκήνιο (ό,τι) στηρίζει την αξιοκρατία στην Αμερική…», είπε ο Griffin, προσθέτοντας ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει «να ενστερνιστούν τις αξίες της Δύσης που έχουν χτίσει ένα από τα μεγαλύτερα έθνη στον κόσμο».
Ο Griffin, ο οποίος έχει δωρίσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια στο πανεπιστήμιο του Harvard , ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι διέκοψε τις δωρεές στο Πανεπιστήμιο εξαιτίας του τρόπου που η διοίκησή του χειρίστηκε φαινόμενα αντισημιτισμού στην πανεπιστημιούπολη.
«Αυτό που βλέπετε τώρα είναι η κατάληξη αυτής της πολιτισμικής επανάστασης στην αμερικανική εκπαίδευση και εκτυλίσσεται στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το πρότυπο του καταπιεστή και του καταπιεσμένου», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στους FT. «Οι διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις είναι σχεδόν σαν perfomance…».
«Η ελευθερία του λόγου δεν δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να εισβάλλει σε ένα κτίριο ή να το βανδαλίζει». «Αυτό δεν είναι ελευθερία του λόγου.
Αυτό είναι απλά αναρχία», υποστήριξε.

Καταστολή στo campus…

Οι δηλώσεις Griffin έρχονται εν μέσω συλλήψεων δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών σε πανεπιστήμια σε όλη την Αμερική στη τελευταία σε σειρά καταστολών διαδηλώσεων που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.
Οι διαδηλωτές φοιτητές ζητούν εκεχειρία στην ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα και έχουν ζητήσει από τα πανεπιστήμιά τους να τερματίσουν συμφωνίες με εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.
Από τις πρώτες μαζικές συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο Columbia στις 18 Απριλίου, τουλάχιστον 2.600 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση σε περισσότερες από 100 διαδηλώσεις σε 39 πολιτείες και την Πόλη της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το The Appeal, έναν μη κερδοσκοπικό ειδησεογραφικό οργανισμό.
Ο Griffin, ο οποίος αποφοίτησε από το Harvard, μίλησε στο συνέδριο Managed Funds Association στο Μαϊάμι τον Ιανουάριο για τα ελίτ πανεπιστήμια της Αμερικής και επέκρινε την πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατηγορώντας την Woke ατζέντα DEI (διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης