Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν θα υπάρξει ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την ήττα της

Αφοπλιστικός ο Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν θα υπάρξει ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την ήττα της
«Εάν η Ουκρανία δεν επικρατήσει, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να αποκατασταθεί» υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου
Δεν θα έχει νόημα η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας εάν ηττηθεί στον πόλεμο με τη Ρωσία , τονίζει με νόημα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Όσον αφορά την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι θα επικρατήσει. Εάν η Ουκρανία δεν επικρατήσει, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να αποκατασταθεί σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία», εξήγησε στη σύνοδο κορυφής της νεολαίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπου και τοποθετήθηκε εκτενώς.
Ο ίδιος χαρακτήρισε κύριο καθήκον στην παρούσα φάση την προμήθεια όπλων στο Κίεβο σε βιώσιμη βάση.
Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Ουκρανία «να αποκαταστήσει τους θεσμούς άμυνας και ασφάλειας και να γίνει μέλος της συμμαχίας».
Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστήριξε σε συνέντευξή του στη La Repubblica ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, παραπονέθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν και αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κατοικημένων περιοχών, διότι, όπως είπε, «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν όσα υποσχέθηκαν στο Κίεβο».
Στις αρχές Μαΐου, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνθηκολογούσαν σε δύο εβδομάδες, χωρίς άλλες προμήθειες από τη Δύση.
Ακολούθως, η Maria Zakharova μίλησε για αυτή την παραδοχή ως «μια μεγαλειώδη αναγνώριση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης