Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός στη Νιγηρία που «δεν μπορεί να περιοριστεί» - Γεγονός οι πρώτοι θάνατοι

ΠΟΥ: Εμφανίστηκε θανατηφόρος ιός στη Νιγηρία που «δεν μπορεί να περιοριστεί» - Γεγονός οι πρώτοι θάνατοι
Επιβεβαιώθηκε ότι 13 άνθρωποι –παιδιά και γυναίκες– έχουν πεθάνει και ότι περισσότεροι από 500 έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πως νοσούν
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς ο απολογισμός των νεκρών από το νέο θανατηφόρο ιό που έχει έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Η πηγή της επιδημίας έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από το χωριό Τσιμπίρι, με έναν αξιωματούχο να ισχυρίζεται ότι «δεν μπορεί να περιοριστεί».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε γίνει αναφορά πως ότι η κυβέρνηση της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι ήταν νεκροί και «τα παιδιά κινδυνεύουν» στη Zamfara, μετά από μια μακροχρόνια μάχη με μια άγνωστη ασθένεια.
Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι 13 άνθρωποι –παιδιά και γυναίκες– έχουν πεθάνει και ότι περισσότεροι από 500 έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πως νοσούν.
Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η ασθένεια φαίνεται να εξαπλώνεται, κρούσματα εμφανίζονται σε γειτονικές περιοχές, δεν ξέρουμε πως μπορεί να περιοριστεί».
Η Δρ Aisha Anka, η πολιτειακή υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε τους θανάτους σε δήλωση της στον Τύπο νωρίτερα, και μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες για την ασθένεια και τα συμπτώματα που οδήγησαν στους θανάτους.
Κοιλιακό πρήξιμο καθώς και υγρό στην κοιλιά, μεγέθυνση ήπατος και σπλήνας, πυρετός και γενική αδυναμία του σώματος καταγράφηκαν όλα ως συμπτώματα της νόσου που πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στη Νιγηρία.
Ο Δρ Anka αργότερα επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε τρία χωριά με την ασθένεια που εντοπίστηκε στο Maradun, το Shinkafi και το Gusau.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα κρούσματα.
Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ενημερωθεί για τα ενημερωμένα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης