Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Putin αποστράτευσε τον μαχητή του Ψυχρού Πολέμου Nikolai Patrushev - Η επίσημη θέση του Κρεμλίνου

Ρωσία: Ο Putin αποστράτευσε τον μαχητή του Ψυχρού Πολέμου Nikolai Patrushev - Η επίσημη θέση του Κρεμλίνου

Πρώην αξιωματικός της KGB και εκ των έμπιστων του Putin

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος υποβίβασε τον Nikolai Patrushev, έναν πολεμιστή του Ψυχρού Πολέμου που διαμόρφωσε τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας του Κρεμλίνου, σε θέση επόπτη της ναυπηγικής βιομηχανίας, ενώ ανέδειξε δύο νεότερους υπολοχαγούς σε ανώτερες θέσεις στο Κρεμλίνο.
Από τότε που ο 71χρονος επικεφαλής του Κρεμλίνου ορκίστηκε σαν τσάρος για μια νέα προεδρική θητεία στις 7 Μαΐου, ο Putin άλλαξε τον υπουργό Άμυνας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και έδωσε σε μια νέα γενιά αξιωματούχων ευρεία επιρροή στην οικονομία.

Η θέση του γιου του

Ο Nikolai Patrushev, πρώην αξιωματικός της KGB από την Αγία Πετρούπολη, όπου γεννήθηκε ο Putin, μετακινήθηκε από την καρδιά του σύγχρονου πολιτικού γραφείου, όπου εργαζόταν επί 16 χρόνια ως γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, στη θέση του επόπτη της ναυπηγικής βιομηχανίας ως σύμβουλος του Κρεμλίνου.
Ο 46χρονος γιος του, προήχθη ωστόσο στη θέση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης με αρμοδιότητα τη γεωργία.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Patrushev ο πρεσβύτερος, 72 ετών, θα μεταφέρει την τεράστια εμπειρία του σε έναν ρόλο ελαφρώς διαφορετικού χαρακτήρα, αλλά ότι η ναυπηγική βιομηχανία είναι "ένας απολύτως στρατηγικός τομέας" και δεν απέκλεισε ότι θα του ανατεθούν περαιτέρω αρμοδιότητες.
Η παραμονή του στο Κρεμλίνο σημαίνει ότι ο Patrushev ο πρεσβύτερος θα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στον Putin, τον ανώτατο ηγέτη της Ρωσίας, και να διατηρεί έναν βαθμό επιρροής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης