Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζουν με τη φωτιά – Γάλλοι κομάντος έτοιμοι για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, 14.000 άνδρες του ΝΑΤΟ στα σύνορα με Ρωσία

Παίζουν με τη φωτιά –  Γάλλοι κομάντος έτοιμοι για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, 14.000 άνδρες του ΝΑΤΟ στα σύνορα με Ρωσία
Επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ στο κατώφλι της Ρωσίας - Οι Γάλλοι πρωτοστατούν σε ενέργειες που μπορούν να τινάξουν τον κόσμο στον αέρα
Σχετικά Άρθρα
Επικίνδυνα παιχνίδια εξακολουθεί να παίζει η συλλογική Δύση, που συνεχίζει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, η οποία προελαύνει ακάθεκτη, τόσο προς το Kharkiv όσο και προς τις άλλες κατευθύνσεις του διευρυμένου μετώπου.
Όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια νέα ειδική μονάδα πεζοναυτών - ανιχνευτών για την υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Η εν λόγω ειδική μονάδα προετοιμάζεται εντατικά στην Εσθονία.
«Θα διεισδύσουμε, θα προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε σε εχθρικές (σ.σ.ρωσικές) θέσεις ακόμη και να τις παρακάμψουμε.
Τότε θα έχουμε δύο λύσεις για αναγνώριση.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα drones μας ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον παλιό καλό τρόπο: τα μάτια μας.
Στην Ουκρανία μπορεί να δούμε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έχουμε συνηθίσει, επομένως είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό λοχίας της ειδικής μονάδας.
Τα μέλη αυτής της μονάδας λέγεται ότι μπορούν να «κρύβονται στους θάμνους για ώρες» χάρη σε ειδικό καμουφλάζ ενώ χρησιμοποιούν drones για να παρατηρούν τον εχθρό από 200-300 μέτρα.
Αυτή η «ειδική ομάδα μυστικών ανιχνευτών» έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει εχθρικά οχυρά, να βρίσκει εισόδους σε χαρακώματα και να συντονίζει ομάδες επίθεσης για να τα καταλάβουν.

Πάνω από 14.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

«Ο λοχίας της μονάδες με τον κωδικό κλήσης Quentin και οι συνάδελφοί του στρατιώτες εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες και λένε ότι είναι ήδη έτοιμοι να υπερασπιστούν τη συμμαχική Εσθονία», μετέδωσε το RTL.
Επισημαίνεται ότι η Γαλλία παίρνει μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Εσθονίας στις οποίες συμμετέχουν 14.000 στρατιώτες.
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι «να δείξουν στη Ρωσία ότι μια εισβολή στην Εσθονία θα ήταν κακή ιδέα» και σε αυτά τα πεδία εκπαίδευσης ο γαλλικός στρατός «δοκιμάζει τις ικανότητες μιας νέας μονάδας που θα ήταν χρήσιμη στην Ουκρανία».
french_b.JPG

rtl.JPG

Εκατοντάδες Βρετανοί πεζοναύτες πολεμούν ήδη στην Ουκρανία


Δεν είναι όμως μόνο οι Γάλλοι που συμμετέχουν ή προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.
Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της δύναμης ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στρατηγός Bryan Fenton, εκατοντάδες Βρετανοί καταδρομείς ήδη επιχειρούν στην Ουκρανία.
Δήλωσε μάλιστα ότι το Πεντάγωνο μαθαίνει για τον συνεχιζόμενο πόλεμο «κυρίως μέσα από τα μάτια των εταίρων μας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», που δοκιμάζει όπως είπε, νέες προσεγγίσεις του σύγχρονου πολέμου στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Αμερικανός στρατηγός, σημείωσε ότι οι βρετανικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων επιτηρούν και παρέχουν τεχνογνωσία για τη χρήση drones και τις κινήσεις του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού διοικητή είναι οι τελευταίες αλλά οι πλέον αποκαλυπτικές για τον εκτεταμένο ρόλο που διαδραματίζουν οι βρετανικές χερσαίες δυνάμεις στην εμπόλεμη ζώνη.
Μία από τις πιο αξιοσημείωτες αποκαλύψεις ήταν η δήλωση του Βρετανού αντιστρατήγου Robert Magowan επικεφαλής του σώματος των πεζοναυτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες πεζοναύτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου μαζί με τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από τον Απρίλιο του 2022.
Ο Magowan τόνισε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις γίνονται «σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο περιβάλλον και με υψηλό επίπεδο πολιτικού και στρατιωτικού κινδύνου».
Η δήλωσή του ακολούθησε αναφορές μηνών από ένα ευρύ φάσμα ρωσικών πηγών ότι οι Βρετανοί πεζοναύτες είναι επιχειρησιακοί και παίζουν σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που προηγουμένως είχε διαψευστεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο του 2023 ο Πολωνός δημοσιογράφος Zbigniew Parafianowicz αποκάλυψε ότι του είχαν δώσει λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις των βρετανικών δυνάμεων Πολωνοί αξιωματούχοι.
«Ήταν μια εποχή που οι Ρώσοι βρίσκονταν ακόμα στη Bucha και όλα ήταν σε μία γκρίζα ζώνη.
Ήταν δυνατό να πέσει στους Ρώσους.
Οι Ουκρανοί μας είπαν ότι συνεχίζουμε με δική μας ευθύνη…
Λοιπόν και ποιον συναντήσαμε μετά; Ουκρανούς στρατιώτες και... βρετανικές ειδικές δυνάμεις με στολές και όπλα».
Επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του στρατηγού Fenton, ο Πολωνός δημοσιογράφος δήλωσε ότι οι βρετανικές δυνάμεις κινούνταν στην ύπαιθρο με ραντάρ παρακολούθησης πυροβολικού για να μελετήσουν την πορεία της σύγκρουσης και τις επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων.
nato_soldiers.jpg

Politico: To NATO αργά ή γρήγορα θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα στείλει στρατεύματά του στην Ουκρανία υποστηρίζει το Politico επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο από κράτος – μέλος της Συμμαχίας.
Πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times υποστήριζε πως το Κίεβο, εν μέσω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων κοντά στην πρώτη γραμμή ενώ και ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Charles Brown σημείωσε ότι η ανάπτυξη εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία φαίνεται αναπόφευκτη.
«Αυτοί οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας πιστεύουν ότι η αποστολή στρατευμάτων θα συμβεί αργά ή γρήγορα, τουλάχιστον για εκπαίδευση και υποστήριξη» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έχει μιλήσει επανειλημμένα για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, με την τελευταία τοποθέτηση του να υποστηρίζει πως εάν οι Ρώσοι σπάσουν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών και αν το Κίεβο το ζητήσει, τότε οι Γαλλία θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης