Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Όλος ο κόσμος νιώθει δέος μπροστά στον Putin, είναι ο πιο σεβαστός ηγέτης μέχρι σήμερα

tags :
Ritter (πρώην CIA): Όλος ο κόσμος νιώθει δέος μπροστά στον Putin, είναι ο πιο σεβαστός ηγέτης μέχρι σήμερα
Ο Ritter αποκάλεσε τον Putin τον πιο σεβαστό ηγέτη στον κόσμο μέχρι σήμερα
«Όλος ο κόσμος νιώθει δέος μπροστά στον Putin, είναι ο πιο σεβαστός ηγέτης μέχρι σήμερα... έχει πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε αμερικανού προέδρου» σημειώνει σε συνέντευξή του ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Scott Ritter, στο κανάλι του YouTube Dialogue Works.
Εξάροντας την κατάσταση του προέδρου Vladimir Putin στην παγκόσμια σκηνή είπε πως «ο κόσμος τον σέβεται».
«Οδηγεί την χώρα του με γνώμονα το συμφέρον του λαού του και σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή».

Η στρατηγική του στην Ουκρανία είναι ευφυής

Απαντώντας στην «εξαπάτηση» της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, «ο ρωσικός στρατός μετέβη αριστοτεχνικά από την «ενεργητική άμυνα» στην επίθεση, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών και της CIA, με στόχο τη σταδιακή διάλυση και κατάρρευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Και τώρα έφτασε τους Ουκρανούς σε ένα νέο σταυροδρόμι που πρέπει να αποφασίσουν ποιες δυνάμεις θα απογυμνώσουν από πού θα στείλουν βόρεια, αποδυναμώνοντας τις γραμμές τους [και] δίνοντας στους Ρώσους περισσότερες ευκαιρίες».
Το αποτέλεσμα, είπε ο Ritter, είναι η σταδιακή διάλυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έως ότου ο στρατός της καταρρεύσει και αυτό το σημείο έφτασε.
Επιπλέον, η Ουκρανία αντιμετωπίζει πολιτική κατάρρευση, ισχυρίστηκε, καθώς η θητεία του προέδρου Volodymyr Zelensky λήγει την επόμενη εβδομάδα.
«Θα φτάσει στο απροχώρητο στις 20 Μαΐου, όταν η νομιμότητα του καθεστώτος Ζelensky – ή ό,τι σημαίνει νομιμότητα – θα καταρρεύσει εντελώς επειδή η θητεία του τελειώνει», είπε ο Ritter.
«Δεν έγιναν προεδρικές εκλογές.
Θα κυβερνήσει ως μη εκλεγμένος δικτάτορας».
Η Μόσχα έχει εμπλακεί σε έναν «πόλεμο φθοράς» εναντίον της χώρας, σημείωσε ο Ritter, με απώτερο δεδηλωμένο στόχο την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και τον τερματισμό της απειλής που αποτελεί αντιπρόσωπο του ΝΑΤΟ και των δυτικών συμφερόντων [και παρόλ'αυτά] δυναμώνει καθημερινά – η Ουκρανία γίνεται όλο και πιο αδύναμη».
«Τώρα έχουν περάσει [η Ρωσία] στην επίθεση», συνέχισε.
«Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα δώσει τη μάχη στην Ουκρανία σε χρόνο και τόπο της επιλογής της.
«Δεν φθείρουν απλώς τους Ουκρανούς, αλλά τους βάζουν στο κλασικό δίλημμα, να μην έχουν αρκετές δυνάμεις για να υπερασπιστούν την περιοχή που ήδη υπερασπίζονταν.
Και τώρα είναι στο στρατιωτικό δίλημμα να πρέπει να αποφασίσουν ποιες δυνάμεις θα απογυμνώσουν από πού θα στείλουν βόρεια, αποδυναμώνοντας τη γραμμή που απογυμνώνουν [και] δίνοντας στους Ρώσους περισσότερες ευκαιρίες».
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι καταδικασμένη και η Δύση το γνωρίζει....

Οι BRICS


"Η Ρωσία είναι ένα από τα κύρια μέλη των BRICS.
Φέτος, η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν τον Οκτώβριο.
Θα είναι ένα γεγονός που θα συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο", πρόσθεσε ο Ritter.
Ο πρώην αξιωματικός αναγνώρισης σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov αντιμετωπίζεται πάντα με ανοιχτές αγκάλες και σεβασμό κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό.
Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θέλει να τον ακούσει, επειδή η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια σκηνή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης