Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριπτική απάντηση Ρωσίας στα F-16 στην Ουκρανία: Κατά πολύ ανώτερο το υπερηχητικό Su-57

Συντριπτική απάντηση Ρωσίας στα F-16 στην Ουκρανία: Κατά πολύ ανώτερο το υπερηχητικό Su-57
Tο Su-57 έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται με επίγεια ραντάρ, γεγονός που του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του F-16
Στην απάντηση που αναμένεται να δώσει η Ρωσία στα αμερικανικά μαχητικά F-16 που ετοιμάζεται να στείλει η Δύση στην Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα του Newsweek, το οποίο υποστηρίζει πως το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 είναι ανώτερο από το F-16.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανωτερότητα του Su-57 είναι τέτοια που πρόκειται να μειώσει την όποια αποτελεσματικότητα του αμερικανικού αεροσκάφους για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Ενώ το F-16 θα δώσει αξιοπιστία και ευελιξία στην άμυνα της Ουκρανίας, οι βελτιωμένες δυνατότητες χαμηλού ραντάρ του Su-57 συνιστούν μια σοβαρή πρόκληση» λέει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως το ρωσικό μαχητικό μπορεί να φέρει μεγάλη ποικιλία όπλων, ενώ είναι επίσης ικανό να πετά με υπερηχητική ταχύτητα.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι το Su-57 έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται με επίγεια ραντάρ, γεγονός που του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του αμερικανικού F-16.
Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sukhoi.
Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων σε αέρα, έδαφος και επιφάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης