Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι για την τρομακτική τραγωδία με τους 600+ νεκρούς

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι για την τρομακτική τραγωδία με τους 600+ νεκρούς
Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας
Το δικαστήριο της Καλαμάτας που εξέτασε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, έκρινε λίγο νωρίτερα, ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.
Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι διασωθέντες του ναυαγίου, οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και επιπλέον για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι – κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Νωρίτερα - Ένταση έξω από τα δικαστήρια 

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, λίγο πριν την έναρξη του ναυαγίου της Πύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης 21/5 υπήρξε ένταση έξω από τα δικαστήρια πριν αρχίσει η δίκη για τους εννέα Αιγυπτίους που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου, στις 14 Ιουνίου του 2023. 
Όπως αναφέρεται υπήρξε ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και ατόμων από το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Μάλιστα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, τραυματίστηκαν δύο άτομα και οι Αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.
Το ναυάγιο της Πύλου χαρακτηρίστηκε ως το «ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης».
Το ναυάγιο έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου του 2023 ανοιχτά της Πύλου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφερε σχεδόν 750 μετανάστες. Στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης