Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική παρέμβαση από ΗΠΑ: Η Ρωσία νικά στην Ουκρανία, εμείς χάνουμε την παγκόσμια ηγεμονία – Μοιραίος o Biden

Δραματική παρέμβαση από ΗΠΑ: Η Ρωσία νικά στην Ουκρανία, εμείς χάνουμε την παγκόσμια ηγεμονία – Μοιραίος o Biden
Με αντιρωσικές κραυγές το National Interest προσπαθεί να «αφυπνίσει» τις αμερικανικές ελίτ, προκειμένου να καταλάβουν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός και για τη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Τους μύχιους φόβους του αμερικανικού κατεστημένου μεταφέρει με ένα αγωνιώδες άρθρο – παρέμβαση το γνωστό περιοδικό διεθνών σχέσεων National Interest (TNI).
Το περιοδικό, που εκδίδεται από το Centre for the National Interest ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Richard Nixon, υποστηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι εάν η Ρωσία καταφέρει τελικά να νικήσει στην Ουκρανία, τότε η παγκόσμια ηγεμονία της Αμερικής θα καταρρεύσει.
Το άρθρο - παρέμβαση, που υπογράφει ο Richard Levine, με πρόσχημα την παγκόσμια ασφάλεια καλεί τις ΗΠΑ και τη συλλογική Δύση να κάνουν περισσότερα, ώστε η Ρωσία να μη βγει νικήτρια από τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Με αντιρωσικές κραυγές το National Interest προσπαθεί να «αφυπνίσει» τις αμερικανικές ελίτ, προκειμένου να καταλάβουν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός και για τη Δύση.

«Ρωσία, Κίνα, Ιράν είναι δολοφονική φάλαγγα»

«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κυβερνά ένα έθνος και απειλεί τον κόσμο.

Το κάνει ενσταλάζοντας τον φόβο και καλλιεργώντας την αδιαφορία.
Η Αμερική δεν μπορεί να είναι αδιάφορη σε αυτή τη μάστιγα, γιατί η ρωσική επιτυχία στην Ουκρανία θα τοποθετήσει τον Putin στην καρδιά ενός άξονα που αποτελείται από Ρωσία, Κίνα και Ιράν.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αναζωογονηθεί αυτή η δολοφονική φάλαγγα αφού είχε αποδυναμωθεί από τις οξυδερκείς ενέργειες της κυβέρνησης Trump.
Οποιαδήποτε συμφωνία που εμπεδώνει την κυριαρχία της Ρωσίας στις ουκρανικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των περιφερειών Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson, καθώς και της Κριμαίας, είναι απαράδεκτη.
Η προσάρτηση αυτών των ουκρανικών εδαφών, σε συνδυασμό με την επιρροή της Μόσχας στην Υπερδνειστερία στη Μολδαβία από το 1992 και την επικυριαρχία της στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία στη Γεωργία από το 2008, θα θέσει το πρότυπο για την εισβολή της Κίνας και την επιδιωκόμενη κυριαρχία στην Ταϊβάν και τις περιοχές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας», σημειώνει σε δραματικούς τόνους ο Levine.

«Μοιραίος ο Biden»

Το National Interest επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden για την διεθνή υποχώρηση των ΗΠΑ αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
«Ο Biden υλοποίησε μία θανάσιμη και καταστροφική αποχώρηση από το Αφγανιστάν που όπλισε και ενθάρρυνε τους εχθρούς του έθνους μας, διακινδύνευσε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία για να ευχαριστήσει τους περιβαλλοντικούς εξτρεμιστές, ενδυνάμωσε το Κρεμλίνο περιορίζοντας την αμερικανική παραγωγή υδρογονανθράκων ενώ αποδέχθηκε τον ρωσικό αγωγό Nordstream II.
Οι Houthi παραμένουν  υπό την προστασία του Ιράν, του αδίστακτου κράτους με το οποίο ο Biden προσπαθεί να αποκαταστήσει μια απαξιωμένη πυρηνική συμφωνία.
Εάν οι αποτυχίες της κυβέρνησης Biden συνεχιστούν, μια τέτοια αποδυνάμωση μπορεί να χρησιμεύσει ως πράσινο φως για τον επόμενο πόλεμο, επιδεικνύοντας αδυναμία σκοπού και αμέλεια στον σχεδιασμό.
Πρέπει να αμφισβητήσουμε την επιθετικότητα, όχι να σηματοδοτήσουμε την ανικανότητά μας να την αποτρέψουμε», επισημαίνει ο Levine.
Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι οι λέξεις «αποφασιστικότητα, βεβαιότητα, αποφασιστικότητα, σταθερότητα, σκληρότητα και δύναμη» είναι οι μοναδικές που καταλαβαίνει ο Putin ενώ οποιαδήποτε τάση για διαπραγμάτευση ευνοεί τις επιδιώξεις του Κρεμλίνου για επέκταση, κατοχή και κυριαρχία.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην Ουκρανία»

«Είναι αποφασιστική η αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία που θα τερματίσει τον πόλεμο με όρους αποδεκτούς για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.
Αν ο Πρόεδρος Trump κέρδιζε τις εκλογές του 2020, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ο Putin θα είχε την τόλμη να εισβάλει στην Ουκρανία το 2022, γιατί η απεχθής και κακοσχεδιασμένη υποχώρηση από το Αφγανιστάν δεν θα είχε συμβεί.
Αν και δεν μπορούμε να αναιρέσουμε το παρελθόν, θα πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας.
«Στην κλασική πραγματεία του για τη στρατηγική, ο Πρώσος στρατηγός Carl von Clausewitz υποστήριξε ότι στον πόλεμο, είναι επιτακτική ανάγκη να μην χάνουμε χρόνο.
Η αδράνεια της κυβέρνησης Biden στην παροχή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία σπατάλησε πολύτιμο χρόνο, καθώς περιόρισε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ουκρανικού πληθυσμού στην πολεμική προσπάθεια.
Εάν τα όπλα που παραδόθηκαν στη συνέχεια στην Ουκρανία είχαν παραδοθεί έγκαιρα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα θα είχε δοθεί στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς είναι απαραίτητοι για τον σύγχρονο πόλεμο, αλλά δεν παρασχέθηκαν κατά το πρώτο έτος της μάχης.
Τέτοια όπλα είναι ζωτικής σημασίας για να θέτουν σε κίνδυνο ρωσικούς σχηματισμούς, περιπλέκοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια του Κρεμλίνου για εμπλοκές», εκτιμά σε δραματικούς σχεδόν δακρύβρεχτους τόνους ο Levine.

«Δεν πρέπει η Ρωσία να γίνει πανίσχυρη»

«Υποστηρίζοντας την Ουκρανία, αποτρέπουμε έναν μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πόλεμο που μπορεί να εμπλέξει τον αμερικανικό στρατό λόγω της δέσμευσής μας βάσει της Συνθήκης του Άρθρου 5 για την ακεραιότητα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Βοηθώντας την Ουκρανία, αποτρέπουμε την ανασύσταση της παλιάς της αυτοκρατορίας από τη Ρωσία, η οποία θα ενεργήσει σε συμμαχία με το Ιράν και την Κίνα, για να υπαγορεύσει τις παγκόσμιες τιμές των ορυκτών καυσίμων, προκαλώντας καταιγιστικές οικονομικές αλλαγές στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ελευθερία θα βρεθεί σε κίνδυνο», συνεχίζει.
«Εάν επιτραπεί στη Ρωσία να ασκήσει κυριαρχία στο Donbass και τις ακτές της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο θα επιδιώξει στη συνέχεια να ελέγξει τους ενεργειακούς πόρους άλλων ανεξάρτητων χωρών που κάποτε ήταν μέρος της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας.
Η Ρωσία θα γίνει πανίσχυρη κυριαρχώντας στα ορυκτά καύσιμα εκτός από το σημερινό της προβάδισμα στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών σε χώρες αποδέκτες σε όλο τον κόσμο.
Είναι τεράστιος ο κίνδυνος.
Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να προωθηθούν οι αρχές της αμερικανικής στρατιωτικής και ενεργειακής κυριαρχίας, όπως και η αυτοσυγκράτηση μας στη χρήση βίας που δεσμεύει τη χώρα μας να πολεμήσει, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις του έθνους μας δεν πρέπει να πολεμούν στην Ουκρανία», καταλήγει ο γνωστός αρθρογράφος του National Interest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης