Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωβουλή: Εκτός της Ευρωομάδας ID η AfD - Εναλλακτική για τη Γερμανία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωβουλή: Εκτός της Ευρωομάδας ID η AfD - Εναλλακτική για τη Γερμανία
Η Ομάδα ID δεν θέλει πλέον να συνδέεται με τα επεισόδια στα οποία εμπλέκεται ο Maximilian Krah» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα ID
Τα εννέα μέλη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) της Γερμανίας απομέφθηκαν από την ακροδεξιά Ευρωομάδα Identity and Democracy (ID) της Ευρωβουλής το απόγευμα της Τετάρτης (23/5), όπως μεταδίδει το Politico.
Η ID επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η αντιπροσωπεία του AfD παρέλαβε πάραυτα την απόφαση αποπομπής της.
«Η Ομάδα ID δεν θέλει πλέον να συνδέεται με τα επεισόδια στα οποία εμπλέκεται ο Maximilian Krah επικεφαλής της λίστας του AfD για τις Ευρωεκλογές», τόνισε σχετικά στην ανακοίνωση.


Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του AfD, Alice Weidel και Tino Chrupalla, σημείωσαν ότι το κόμμα «έλαβε υπόψη» την απόφαση της ID, αλλά είναι «αισιόδοξοι» για τις ερχόμενη μάχη των Ευρωεκλογών.
«Το AfD θα προσπαθήσει, φυσικά, να εξασφαλίσει μια ισχυρή ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αυξημένη αντιπροσωπεία», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.
«Για να έχουμε πολιτικό αντίκτυπο στις Βρυξέλλες, η συνεργασία με τους εταίρους είναι απαραίτητη. Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε αξιόπιστους συμμάχους στο πλευρό μας στη νέα νομοθετική περίοδο.» προσέθεσαν, χωρίς εντούτοις, να διευκρινίζουν αν θα προσανατολιστούν σε νέες συμμαχίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου ή για το ποιές θα είναι αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι χθες 22/5, η AfD διέγραψε στον Maximilian Krah, τον μέχρι πρότινος κορυφαίο υποψήφιο από την Ευρωλίστα της.
Ακολούθως, μετά από ισχυρές εσωκομματικές πιέσεις, ο Krah παραιτήθηκε και από υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.
Ο Krah προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτικών φίλων και αντιπάλων μετά από δηλώσεις του στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης