Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία - Tι σημαίνουν για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία - Tι σημαίνουν για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα
Στην περίπτωση Starmer υπάρχει το ... αγκάθι της λέξης που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα
Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και με μουσικό χαλί ένα τραγούδι των πολιτικών του αντιπάλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο Εργατικό Κόμμα 49%, έναντι κάτω του 25% για τους Συντηρητικούς, γεγονός που φαίνεται ότι ανοίγει διάπλατα τον δρόμο της πρωθυπουργίας για τον 61χρονο Keir Starmer.
Οι εκλογές τον Ιούλιο θεωρήθηκε τολμηρή κίνηση για τον Rishi Sunak που είναι εκ φύσεως επιφυλακτικός.
Το πρόγραμμα απέλασης στη Ρουάντα που έγινε νόμος και η μείωση της καθαρής μετανάστευσης καταμετρώνται στα «συν» που καθόρισαν τον Ιούλιο το μικρότερο κακό για τις εκλογές.
Τους επόμενους μήνες, αναμένεται αύξηση στους δανειολήπτες στεγαστικών.
Επιπλέον, οι παχυλές αποζημιώσεις, 10 δισ., στα θύματα από το μολυσμένο αίμα και η επερχόμενη επίσης υψηλή αποζημίωση για τα θύματα από το εσφαλμένο λογισμικό στα ταχυδρομεία, δεν αφήνουν περιθώριο για παροχές.
Αυτά έπεισαν τελικά τον Πρωθυπουργό ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.
Όσον αφορά την ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών, τα δεδομένα είναι ότι κατά δήλωσή του, ο Starmer δεν θα τεθεί εμπόδιο σε τυχόν τέτοια απόφαση του Βρετανικού Μουσείου.
Ωστόσο, υπάρχει το αγκάθι της λέξης που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα.
Δάνειο, επιστροφή, τοποθέτηση;
Το Μουσείο έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλη ανακαίνιση και οι γκαλερί θα κλείσουν για μεγάλο και άγνωστο διάστημα, οπότε κάπου θα πρέπει να τοποθετηθούν τα Γλυπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης