Τελευταία Νέα
Διεθνή

To σύστημα της αντιαεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ στην πλωτή προβλήτα βοήθειας στη Γάζα – Για πού αλλού προορίζεται

To σύστημα της αντιαεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ στην πλωτή προβλήτα βοήθειας στη Γάζα – Για πού αλλού προορίζεται

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει ένα σύστημα C-RAM (Counter-Rocket, Artillery και Mortar)

Σχετικά Άρθρα

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της πλωτής προβλήτας την περασμένη εβδομάδα και άρχισε να μεταφέρει την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα μετά από μήνες έντονων μαχών στη Γάζα.
Οι εικόνες που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει ένα σύστημα C-RAM (Counter-Rocket, Artillery και Mortar) για να προστατεύει την προβλήτα από εναέριες επιθέσεις, όπως drones ή ρουκέτες.
Τα βίντεο υποδηλώνουν ότι έχει ήδη δει κάποια ενέργεια, πιθανώς έχοντας αποκρούσει ένα drone που πετούσε κοντά. Διαφορετικά, μπορεί να ήταν μια προγραμματισμένη δοκιμή ζωντανών πυρών για να διασφαλιστεί η θέση και οι δυνατότητές του μόλις εγκατασταθούν.
Η C-RAM προορίζεται για την προστασία των μελλοντικών επιχειρησιακών βάσεων των ΗΠΑ αλλού στη Μέση Ανατολή, καθώς και μέρη όπως η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης.
Το Πεντάγωνο είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεχτούν πυρά, είναι εξουσιοδοτημένα να αμυνθούν και να αντεπιτεθούν.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός Στρατός είπε επίσης ότι παρέχει ασφάλεια στην ξηρά, και υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισραηλινές βάσεις που έχουν εγκατασταθεί κοντά.

Παρακάτω: Δείτε την πρόσφατα εγκατεστημένη C-RAM σε δράση στην ακτή της Γάζας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης