Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εάν η Δύση επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα δώσει απάντηση παγκόσμιας κλίμακας

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εάν η Δύση επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα δώσει απάντηση παγκόσμιας κλίμακας
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο
Η Ρωσία θα απαντήσει στη Δύση με όλους τους δυνατούς τρόπους σε όλο τον κόσμο εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα, προειδοποίησε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία, ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, οι αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον του ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ,
Για τους ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης