Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP (Γαλλικό Πρακτορείο): Η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικά όπλα για να χτυπήσει την περιοχή του Krasnodar

AFP (Γαλλικό Πρακτορείο): Η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικά όπλα για να χτυπήσει την περιοχή του Krasnodar
«Σύμφωνα με πολλές δυτικές πηγές, τα δυτικά όπλα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο ρωσικό έδαφος, ιδιαίτερα πρόσφατα στην Ρωσική πόλη Krasnodar» αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP
Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα αρκετές φορές για να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της επικράτειας του Krasnodar, υποστηρίζει το γαλλικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο «πολλές δυτικές πηγές».
«Σύμφωνα με πολλές δυτικές πηγές, τα δυτικά όπλα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο ρωσικό έδαφος, ιδιαίτερα πρόσφατα στην Ρωσική πόλη Krasnodar» αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP.
To γαλλικό πρακτορείο AFP δεν παρέχει στοιχεία για το ποιες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν.
Τον Μάιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επανειλημμένες απόπειρες επίθεσης στις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο έδαφος της Επικράτειας του Krasnodar, μεταξύ άλλων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Νωρίτερα, η Γερμανική Bild ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι ο ουκρανικός στρατός τουλάχιστον μία φορά χρησιμοποίησε χωρίς άδεια ένα από τα συστήματα αεράμυνας Patriot που προμήθευε η Γερμανία για να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους.
Αυτό φέρεται να προκάλεσε την «οργισμένη» αντίδραση από Γερμανία και ΗΠΑ, με τις δύο χώρες να απειλούν να σταματήσουν να προμηθεύουν πυραύλους αεράμυνας εάν συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό.
Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε ότι η Ουκρανία «έχει το δικαίωμα», μεταξύ άλλων, να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Πρόσθεσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι έχουν ήδη άρει τους αντίστοιχους περιορισμούς στα χτυπήματα και, κατά τη γνώμη του Γενικού Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ήρθε η ώρα να αρθούν και άλλοι περιορισμοί.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, μιλώντας στο Ουζμπεκιστάν, ανέφερε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά τους ισχυρισμούς για επιδρομές βαθιά στο έδαφός της.
«Οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη , πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.
Πρέπει να θυμούνται ότι η Ουκρανία είναι ένα κράτος με μικρή επικράτεια, με πολύ πυκνό πληθυσμό.
Πρέπει να θυμούνται αυτόν τον παράγοντα πριν επιτεθούν χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος», προειδοποίησε ο Putin και τόνισε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει μια νέα ζώνη ασφαλείας εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλης εμβέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης