Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα έστειλε 90 μπαλόνια με σκουπίδια και... περιττώματα στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έστειλε 90 μπαλόνια με σκουπίδια και... περιττώματα στη Νότια Κορέα
Η μονάδα εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού της Νότιας Κορέας και η ομάδα αντιμετώπισης χημικού και βιολογικού πολέμου αναπτύχθηκαν για να επιθεωρήσουν και να περισυλλέξουν τα αντικείμενα
Νότια Κορέα κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα σήμερα, Τετάρτη 29/5, ότι έστειλε μεγάλο αριθμό μπαλονιών πέρα από τα οχυρωμένα σύνορα μεταξύ των χωρών, ώστε να ρίξουν αντικείμενα που περιελάμβαναν σκουπίδια και περιττώματα, χαρακτηρίζοντας την πράξη χυδαία και επικίνδυνη.
Η μονάδα εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού της Νότιας Κορέας και η ομάδα αντιμετώπισης χημικού και βιολογικού πολέμου αναπτύχθηκαν για να επιθεωρήσουν και να περισυλλέξουν τα αντικείμενα. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τους κατοίκους να μείνουν μακριά και να αναφέρουν οτιδήποτε ανάλογο στις Αρχές.
Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 150 μπαλόνια έχουν εντοπιστεί, με μερικά να προσγειώνονται στο έδαφος, ενώ άλλα βρίσκονταν ακόμα στον αέρα, ανέφεραν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές.
Τακτικά αποστέλλονται μπαλόνια αντιστρόφως από ακτιβιστές στη Νότια Κορέα, με επικεφαλής συχνά Βορειοκορεάτες αποστάτες.

Μπαλόνια με φυλλάδια… προς Βορράν

Αυτά τα μπαλόνια φέρουν φυλλάδια με μηνύματα επικριτικά για την Πιονγιάνγκ, που προκαλούν ένταση μεταξύ των γειτόνων, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών όταν ο Βορράς φέρεται να προσπάθησε να τα καταρρίψει.
Φωτογραφίες που διακίνησε ο στρατός της Νότιας Κορέας σήμερα, Τετάρτη, έδειξαν φουσκωμένα μπαλόνια με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους. Αλλες εικόνες φάνηκαν να δείχνουν σκουπίδια σκορπισμένα γύρω από πεσμένα μπαλόνια, με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια σακούλα σε μία φωτογραφία.
Την Κυριακή, ο υφυπουργός Αμυνας της Βόρειας Κορέας εξέδωσε δήλωση με τη δέσμευση ότι θα δείξει «ισχυρή πυγμή για αυτοάμυνα» και προειδοποίησε ότι «σωροί από άχρηστα χαρτιά και βρομιές» θα σταλούν στον Νότο ως απάντηση του Βορρά στις «βρόμικες πτήσεις».
Η Βόρεια Κορέα είχε αντιδράσει με οργή στα μπαλόνια Νοτιοκορεατών ακτιβιστών, τα οποία μεταφέρουν επίσης πληροφορίες για τη δημοκρατική κοινωνία στον Νότο, ακόμη και… USB με μουσικά βίντεο K-pop.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης