Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abascal (Vox Ισπανίας) στον Netanyahu: Θα ανακαλέσω την αναγνώριση της Παλαιστίνης όταν γίνω πρωθυπουργός

Abascal (Vox Ισπανίας) στον Netanyahu: Θα ανακαλέσω την αναγνώριση της Παλαιστίνης όταν γίνω πρωθυπουργός
Η τοποθέτηση του προέδρου του Vox προκαλεί εντύπωση
Σχετικά Άρθρα

Ο Santiago Abascal, ο πρόεδρος του ισπανικού συντηρητικού κόμματος VOX, δεσμεύτηκε να αποσύρει την πρόσφατη αναγνώριση της παλαιστινιακής πολιτείας από τη χώρα του «όταν γίνει πρωθυπουργός».
Ο δεξιός πολιτικός έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στην Ιερουσαλήμ.
Κατά τη συνάντηση της 28ης Μαΐου, ο Abascal επέμεινε ότι η απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη δεν αντιπροσώπευε τις απόψεις του ισπανικού πληθυσμού.
«Ο Pedro Sanchez δεν είναι η Ισπανία», είπε ο Abascal στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Πρόσθεσε ότι ο Sanchez «καλύπτει τις υποθέσεις πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς του με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους», προτού επαινέσει τη «σταθερότητα» του Ισραήλ στις προσπάθειες αυτοάμυνάς του ενάντια στην «επιθετικότητα της Hamas».

Ανακοίνωση του VOX

Σε ανακοίνωσή του, το VOX επέμεινε ότι «όταν ο Abascal είναι πρόεδρος της κυβέρνησης», η Ισπανία θα ανακαλέσει την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είπε στον Abascal ότι η χώρα του θα συνεχίσει επίσης να στηρίζει την Ευρώπη στις αντιτρομοκρατικές της προσπάθειες, προτού εκφράσει τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τη σύγκρουση στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης